İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun sel felaketinin ardından gönüllü olarak çalışmalara katılan Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülerine "Teşekkür Belgesi" gönderdi.

Giresun’da 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketinin ardından arama, kurtarma ve yardım çalışmalarına Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri de destek vermişti.

İçişleri Bakanı Soylu imzasıyla gönderilen teşekkür belgeleri, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral tarafından TDV gönüllülerine takdim edildi.

İl Müftüsü Oral, TDV gönüllülerinin afet bölgesinde yaşayan vatandaşlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için özveriyle çalıştığını belirterek, "Gönüllülerimiz, yaşanan sel felaketinin ilk gününden itibaren arama, kurtarma ve gıda dağıtımı çalışmalarına katıldı. Zarar gören iş yerlerinin temizliği ve manevi danışmanlık gibi birçok görevi üstlendi. Mahzun gönüllere teselli olup, kardeşlik eli uzatan tüm gönüllülerimize teşekkür ederim. Yüce Allah milletimizi böyle afetlerden muhafaza buyursun." dedi.

Bakan Soylu imzasıyla gönderilen Teşekkür Belgesi'nde şu ifadeler yer aldı:

 "Giresun ilimizde 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketinde gerçekleştirilen afet anı müdahale ve arama kurtarma çalışmalarında göstermiş olduğunuz üstün gayret, fedakârlık, mesleki beceri ve insani hassasiyetiniz için sizlere yürekten teşekkür ediyor, şahsınızı, saygıdeğer ailenizi ve tüm ekip arkadaşlarınızı sevgi ve saygılarımla selamlıyorum." 

Editör: Mehmet Çalışkan