Giresun İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde Sevgi Evleri’ndeki çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor.  

Giresun İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) Koordinatörlüğünce Seyyit Mehmet Paşa Kapu Camii’nde çocuklara yönelik program gerçekleştirildi.  

Programa katılan çocuklar salavatlar eşliğinde Hz. Muhammed'in (s.a.s.) Sakal-ı Şerifi’ni ziyaret ederek cemaatle namaz kıldı.

Öğrencilere bilgi veren ADRB Vaizi Şule Akın, Hz. Muhammed’e (s.a.s) gösterilen saygıdan dolayı sahabeler tarafından muhafaza edilen Sakal-ı Şeriflerden bazılarının günümüze kadar ulaştığını ifade etti.  

Çocuklara yönelik etkinlikleri devam ettireceklerini ifade eden Uzman Vaiz Gülay Ayar ise "Sevgi evlerinde kalan çocuk ve gençlere yönelik manevi rehberlik ve danışmanlık hizmetini gönüllülük esası ve özveriyle yerine getirmeye çalışıyoruz. Yüce Rabbimizin emaneti olan yetim ve öksüzlerin korunup gözetilmesi, onlara iyilik ve güzellikle davranmak toplum olarak hepimizin ortak görevidir. Vatanına, milletine, dini değerlerine bağlı güzel ahlak sahibi bir nesil yetiştirmek, toplumsal barışın, huzurun ve kardeşliğin yayılmasına katkıda bulunmak amacıyla bu programı gerçekleştirdik." dedi.  

Program sonunda öğrencilere ikramda bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan