Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Gençliğe Değer" projesi kapsamında Giresun Espiye İlçe Müftülüğünce öğrencilere yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Soğukpınar beldesi Şehit Özgün Özdemir Ortaokulu Konferans Salonu'nda Espiye İlçe Müftülüğü  tarafından düzenlenen seminerde İlçe Müftüsü Yavuz Koçak,  “Peygamberimiz”, “Gençlik”,  “Zararlı Alışkanlıklar” ve “Farklı Akımlar” konularında sunumlar yaptı.

Seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından okul öğrencilerinden Yunus Emre Ay’ın Kur’an-ı Kerim tilâveti ile başladı.

Okul Müdürü Türker Yanıkoğlu, seminere katılan İlçe Müftüsü Yavuz Koçak’a teşekkür ederek bu tür kültürel ve sosyal faaliyetlerin devam etmesini istediklerini belirtti.

Ardından öğrencilere hitap eden İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, gençliğin kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

“Gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması gerekiyor. Gençlik toplumu oluşturan bütün unsurların beraberliğini sağlar. Okullarda öğrenim gören gençlerin yetiştirdiği genç nesiller öncü rolü üstlenecekler, ardından gelenlere sağlam bir miras bırakacaklardır. Varlığımızı muhafaza etmek, medeniyetler yarışında başarılı olmak ve dünyaya damgasını vurmak isteyen her milletin mensubu olduğu inanç, kültür ve medeniyeti ayakta tutacak, bunları geliştirecek bir gençlik yetiştirmek zorundayız.

Bilgisi, kalitesi, ahlakı yükselmiş bir toplum ile ancak ayakta durabiliriz. Ortaöğretimde okuyan sizler; bizim geleceğimizsiniz. Ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlı, şuurlu bir neslin inşası için ortak hareket etmeliyiz. Geleceğimizi kendilerine emanet edeceğimiz gençliğimiz bugün büyük bir ahlaki ve manevi tahribatın eşiğinde bulunmaktadır. Şüphesiz ki bu tahribatı bertaraf etmek kendi medeniyet değerlerimizi kuşanmaktan geçer. Bizler altı asır, üç kıtada en hayırlı hizmetlere imza atan bir neslin evlatlarıyız. O yüzden ecdadımızın yaptığı gibi bu ifsada karşı ihya vazifesini kuşanmalıyız. Ülkemizin istikbali genç nesillerimizin temiz ruhlarının daha fazla kirlenmemesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Gençliğimizin problemleri inanmış, azimli, fedakâr ve çalışkan kadrolarla çözüme kavuşacaktır."


 

Editör: Mehmet Çalışkan