Giresun Müftülüğü Kur’an kursu öğreticilerine yönelik "Temel Aile Bilinci Eğitim Semineri" düzenledi.

Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda Giresun Müftüsü Muhittin Oral’ın açış konuşmasıyla başlayan seminer iki gün sürdü.

İl Müftüsü Oral, ayeti kerimeler ışığında aileyi kurmak, korumak, yaşatmak ve güçlendirmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirterek “Aile korunamadığı zaman boşanmalar artıyor, aileler bölünüyor. Adeta yangın yerine dönmüş, huzur ortamının kalmadığı bir ailede yetişen çocuklar maalesef çareyi sokaklarda arıyor. Eğer aile ortamında fırtına varsa güvenli liman arayan çocuklar nereye sığınacak? Boşanmalar sonucu en büyük cezayı uyuşturucu istismarı da dâhil olmak üzere birçok tehdide maruz kalan bu çocuklar çekiyor. Bu dertle dertlenip gerekli hassasiyeti göstermemiz gerekiyor.” dedi.

Seminer, Uzman Vaizler Gülay Ayar ve Mustafa Çakır tarafından verilen eğitimlerle devam etti.

Aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında katılımcılara: “Ailem ve Ben”, “Ailemde Bir Çocuk Var”, “Ailemde Bir Genç Var”, “Ailemde Bir Yaşlı Var”, “Ailemde Bir Engelli Var”, “Akrabalarım Var”, “Ailemin İletişim Dili”, “Ailede İffet ve Mahremiyet”, “Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum”, “Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum”, “Ailemde Merhamet İstiyorum” ve “Ailem Dağılmasın” başlıkları altında sunumlar yapıldı. 

Program, katılımcılara sertifikalarının takdim edilmesiyle son buldu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan