Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında hazırlıklar tamamlandı. Yetişkinler için açılan kurslarla birlikte 2018-2019 eğitim öğretim dönemine başlayacak olan kurslar şimdi minik misafirlerini bekliyor.

Hazırlıklar Tamamlandı

Türkiye genelinde olduğu gibi Giresun İl Müftülüğü de 4-6 Yaş Kur’an kurslarında yeni eğitim öğretim döneminin en iyi şekilde geçmesi için hazırlıklarını tamamladı.
Bu kapsamda 4-6 yaş Kur’an kurslarında görev alacak Kur’an kursu öğreticilerine yönelik 10 günlük bir eğitim semineri düzenlendi. 

İl Müftüsü Muhittin Oral, 4-6 Yaş Kur’an kurslarında görev alacak Kur’an kursu öğreticilerine hitap etti. Oral, öğreticilere eğitim kaynaklarından sürekli ve düzenli olarak beslenip kendilerini devamlı yenilemeleri tavsiyesinde bulundu.

Sertifika töreninde konuşan Oral, Kur’an kursu öğreticilerinin mesleki yeterliliklerinin artmasının önemine değinerek, “Değirmen taşı gelen mısırı öğüterek una çeviriyor, yukardan bir şey gelmezse taş yine döner ama bu sefer kendini öğütür. Eğitim anlamında insanın da beslenme kaynaklarından istifade edip yenilenmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Müftü Oral, eğitimlerini tamamlayan Kur’an kursu öğreticilerini tebrik ederek, “Allah’ım aldığınız bilgileri bu ümmetin evlatlarına ulaştıracak şekilde size imkân ve gayret nasip eylesin. Hem dilinizin hem gönlünüzün düğümünü çözsün de o evlatlara verilecek mesajı hakkıyla vermiş olalım.” dedi.
10-19 Eylül tarihleri arasında Giresun İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerinde; Eğitim Uzmanı Fatma Kotan, Dr. Gülsüm Ağırakça, Psikolog Esra Albayrak ve Doç. Dr. Oğuz Serdar Kesicioğlu tarafından katılımcılara sunumlar yapıldı.
Öte yandan rehber öğreticiler Güler Aydınoğlu, Nuran Önal ve Şükran Gürsoy denetiminde atölye çalışmaları gerçekleştirildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan