Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin atama, yer değiştirme, hac-umre ve yurt dışı görevi gibi birçok alanda değerlendirme kriteri olarak kabul edilen Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS), 27 Şubat 2021 (bugün) gerçekleştirilecek.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde uygulanacak olan sınav öncesinde adaylara Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM)’dan önemli hatırlatmalar yapıldı.

- Adaylar saat 14:30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak

ÖSYM tarafından yapılan hatırlatmada 27 Şubat 2021 (yarın) uygulanacak olan 2020 - DİB – MBSTS için adaylar, saat 14:30’dan sonra sınav binalarına alınmayacağı bildirildi.

- Sınava giriş belgesi ile geçerli kimlik belgesi olmayan adaylar sınava kabul edilmeyecek

Adayın, sınava girebilmesi için Sınav Giriş Belgesi’ne ek olarak; nüfus cüzdanını, T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması gerekecek.

- Sınav günü Nüfus Müdürlükleri açık bulunacak

Sınava girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden,  nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 27 Şubat 2021 Cumartesi günü  11.00 ile 14.30 saatleri arasında  açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya  fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecek.

27 ŞUBAT 2021 CUMARTESİ GÜNÜ 11.00-14.30 SAATLERİ ARASINDA AÇIK OLACAK İL/İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ>>>

- Sınava giderken bunlara dikkat edin

Tüm adaylar, 26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine ve ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan sınav uygulamalarına ilişkin güvenlik tedbirlerine uyarak;

Kimlik kontrolleri, üst arama ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinden en az 1 saat önce sınava gireceği binanın kapısında hazır bulunacak.

Sınavın yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranacak; adaylar yanlarında çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat), kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (halka alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla, (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing (taşsız, metal top veya sivri uçlu) hariç) her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla, (şeffaf/numaralı gözlük hariç) banka/kredi kartı vb. kartlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, her türlü müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla, şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle, sınav binasına kesinlikle alınmayacak..

Adaylar sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafet tercih ederek kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyecekle sınava alınmayacak. Sadece sınava şeffaf pet şişe içerisinde su kabul edilecek.

Sınav sırasında cep telefonu veya her türlü elektronik cihaz taşıdığı tespit edilen veya sınava 8. maddede belirtilen eşyalardan herhangi biri ile giren adayın sınavı geçersiz sayılacak.

Sınav bina/salonlarına giriş ve çıkışlarda sosyal mesafe kuralları uygulanacak olup bina girişinde adaylara maske ve dezenfektan dağıtılacak. Adayların sınava kendi maskeleriyle girmesine izin verilecek. 

Sınavda adaylara 60 soru yöneltilerek 90 dk süre tanınacak.

Editör: Mehmet Çalışkan