Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından 2010 yılında kurulan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, 2010-2011 eğitim öğretim yılında Edebiyat Fakültesinin “Felsefe, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı Programları” ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan ve devam eden yıllarda İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi ile Hukuk Fakültesi bünyesindeki lisans programlarıyla eğitim öğretim faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

2021-2022 eğitim öğretim yılında da Edebiyat Fakültesinde açtığı Bilgi ve Belge Yönetimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı lisans programı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde açtığı Yönetim Bilişim Sistemleri lisans programlarıyla akademik gelişimine devam ediyor.

Yeni ve genç bir üniversite olan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, çizgisini belirlemiş, sosyal bilimlere yoğunlaşmış tematik bir üniversite olarak dikkat çekiyor.

Kurucusu olan Türkiye Diyanet Vakfı’nın, Mütevelli heyeti, seçkin akademik kadrosu ve idari personelinin katkıları ve öğrencilerim bilinçli tercihleriyle istikrarlı gelişimini sürdüren üniversite, ülke üniversiteleri arasında başarısını her yıl yükseltiyor. 

- İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Başarıyı Ödüllendiriyor

2021-2022 eğitim öğretim yılında tercih ettikleri lisans programının puan türünde ilk 100, 200, 300, 400 ve 500’e girerek yerleşip kayıt yaptıran aday öğrencilere (hazırlık sınıfı + dört yıl) dokuz ay süreyle Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti “Üstün ve Özel Başarı Bursu” adıyla nakit burslar verilecek.

Ayrıca lisans programlarının “Burslu” kontenjanlarına merkezî yerleştirmedeki başarı sıralamalarına göre, Sözel (SÖZ) ve Dil (DİL) puan türünde 10.000’e; Eşit Ağırlık (EA) puan türünde 15.000’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere ise dokuz ay süreyle “Özel Başarı” veya “Destek Bursu” verilecek.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Lisans Programları

Edebiyat Fakültesi

(İngilizce / Arapça Hazırlık Sınıfı)

-Arapça Mütercim ve Tercümanlık Lisans Programı

-Bilgi ve Belge Yönetimi Lisans Programı

-Felsefe Lisans Programı

-İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Programı (İngilizce)

-İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Lisans Programı

-Psikoloji Lisans Programı

-Tarih Lisans Programı

-Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı
 
Eğitim Fakültesi

(İngilizce / Arapça Hazırlık Sınıfı)

-Arapça Öğretmenliği Lisans Programı

-İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı

-Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı

-Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı

-Türkçe Öğretmenliği Lisans Programı

Hukuk Fakültesi

-Hukuk Lisans Programı
 
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

(İngilizce Hazırlık Sınıfı)

-Ekonomi Lisans Programı (İngilizce)

-Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans Programı (İngilizce)

-Sosyal Hizmet Lisans Programı

-Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Programı
 
İlahiyat Fakültesi

(Arapça Hazırlık Sınıfı)

-İlahiyat Lisans Programı


İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi lisans programları, kontenjanlar ve aday öğrencilere sunulan burslar ve özel koşulları hakkında geniş bilgi için lütfen TIKLAYINIZ>>>

Aday Öğrenci Sayfasına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ>>>

Editör: Mehmet Çalışkan