Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İzmit’te meydana gelen olayla ilgili bir mesaj yayınladı.

“Her ne sebeple olursa olsun bir kadının şiddete maruz bırakılması ve canına kıyılması zulümdür; İslam’la ve insanlıkla asla bağdaşmayan büyük bir günahtır.” değerlendirmesinde bulunan Erbaş, bir daha bu tür acı olayların yaşanmaması için herkesi mücadeleye davet etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, kişisel sosyal medya hesaplarında paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İzmit’te cani bir şekilde hayatına son verilen din görevlimiz vaize Özlem Gön Güneş’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Vefat eden kardeşimize ve kendisi gibi şiddete maruz kalan, cinayete kurban giden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

- Kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır

Kadın ve erkek arasındaki hukuki ve ahlaki ilişkinin merkezine adalet, saygı, merhamet ve muhabbet kavramlarını yerleştiren Peygamberimizin ümmeti olan bizler için kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır.

- Her ne sebeple olursa olsun bir kadının şiddete maruz bırakılması ve canına kıyılması zulümdür

Her ne sebeple olursa olsun bir kadının şiddete maruz bırakılması ve canına kıyılması zulümdür; İslam’la ve insanlıkla asla bağdaşmayan büyük bir günahtır. Bir daha bu tür acı olayların yaşanmaması için herkesi şiddete karşı bilinçli bir mücadeleye, varlığa saygı ve sağduyu temelinde bir merhamet seferberliğine davet ediyorum.”

Editör: Mehmet Çalışkan