Tüm dünyada halen etkisi devam eden koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl kısıtlı sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirilen hac ibadeti bu yıl olacak mı? Vatandaşlar tarafından internet ortamında 2021 yılında hac ibadeti olacak mı sorusuna cevap aranmaya devam ediyor.

Suudi Arabistan Hükümeti, koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl (2020) kısıtlı sayıda hacı adayıyla hac ibadetini yerine getirmişti.

Çekilen kura sonucu her yıl Türkiye'den, 80 bin civarında vatandaş büyük bir hasretle Beytullah'a kavuşmak için dua ediyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm ülkelerde zorunlu olarak ertelenen Hac ibadetinin yeniden başlaması, tüm dünyada etkisi devam eden koronavirüs salgının seyrine bağlı olarak değerlendiriliyor. Bu kapsamda Suudi Arabistan Hükümeti Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre karar alıyor.

2021 yılı için hac ibedetinin olup olmayacağına veya olursa nasıl olacağına ilişkin hem Suudi Arabistan Hükümetinden hem de Diyanet İşleri Başkanlığından henüz bir açıklama olmamasının yanında Suudi Arabistan Hükümetinin kısmen biraz daha genişletilmiş şekilde Hac ibadetine yönelik çalışmalar yürüttüğü yönününde yorumlar yapılıyor.

Henüz yorum düzeyinde olan bu duyumların önümüzdeki haftalarda netlik kazanması bekleniyor.

Editör: Mehmet Çalışkan