Almanya’nın Leverkusen kentinde merkezi bulunan Avrupa Denizlililer Derneği, Türkiye’de birbiri ardına gelen yüzlerce noktadaki yangın haberleri sonrası fidan kampanyası başlattığını duyurdu.

Yanan ormanların yeniden ağaçlandırılmasını hedefleyen bağış kampanyası ile ilgili açıklama yapan Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, “Hep birlikte kül olan ormanlarımızı yeşerteceğiz. Gelin, ‘Bir Fidan Bir Hayat’ olsun sloganıyla başlattığımız kampanyaya, destekleriniz dayanışmaya nefes olsun" dedi.

Orman yangını ile canla başla mücadele eden itfaiye ekiplerine, sivil kurum ve kuruluşlara minnet borcu olduğuna vurgu yapan başkan İnceören, “Türkiyemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ormanlarımızı, insanlarımızı, canını ve malını korumak pahasına mücadele eden tüm çalışanlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 “Bir Fidan Bir Hayat” sloganıyla başlatılan kampanyada 1 fidan bedeli 1 Euro

Ormanı, doğayı, yeşili korumak hepimizin görevi ve ortak sorumluluğu olduğunu belirten başkan İnceören, “Yanan bölgede bir hatıra ormanı oluşturmak için gayret ediyoruz. Yeşiliyle doğasıyla gelecek nesillere bırakabileceğimiz bir ülke için başta hemşerilerimiz olmak üzere hep birlikte ortak sorumluluk bilinciyle başlattığımız fidan kampanyamıza destek bekliyoruz.” çağrısında bulundu.

Başkan İnceören, ‘Bir Fidan Bir Hayat’ olsun fidan kampanyasına bağışta bulunmak isteyenlerin, DE65375514400100130723 numaralı IBAN hesabı ile Paypal.me/AvrupaDenizlililer üzerinden havale yapabileceğini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan