Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın açılış öncesi dua yaptığı törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende yaptığı konuşmada 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak, "Canımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarımızı yılın bir günü değil, her günü baş taçı etsek yeridir. Her meslek önemlidir ve hürmeti hak eder ama sağlık konusu herhalde bu listenin en tepesinde yer alır. Buna rağmen sağlık çalışanlarımıza yönelik zaman zaman duyduğumuz saldırıların asla affedilir, hafife alınır bir tarafı yoktur." dedi.

Sadece 618 olan ambulans sayısını, helikopter, tekne, motor ve paletli ambulanslar dahil en modern cihazlarla donatılmış 5 bin ambulans sayısına yükselttiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, bugün bırakın hastanelerde sunulan hizmetleri, 1 milyon 250 binin üzerinde vatandaşımıza evde sağlık hizmeti verebilen bir ülke haline gelmiştir. Dünyada bunun benzeri yok. Eskiden vatandaşlarımız yurt dışına sağlık hizmeti almaya gidiyordu, şimdi ise yurt dışından sayıları milyonu bulan kişiler sağlık hizmeti almak için geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, bu çalışmalarla yetinmeyip yepyeni bir sağlık hizmeti için kolları sıvadıklarını belirterek, "Şehir hastaneleri şahsımın sağlık sistemimizin zirvesi olarak gördüğüm bir hayaliydi. Hedefimiz hangi şikayetle olursa olsun şehir hastanesi alanına girenin başka yere gitme ihtiyacı duyulmadan tüm teşhis ve tedavisinin burada yapılmasıydı. Böylece hem hastalarımızın teşhis ve tedavi kurumlarında geçirecekleri zaman azalacak hem sağlık hizmetleri birbirini tamamlayacak şekilde sunulacak hem de hizmet kalitesi arttırılacaktır." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dua etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, duasında hastaneye gelen hastaların şifa bulmalarını niyaz ederek, “Allah'ım burada görev yapan ve yapacak olan tüm çalışanlara rahmetin, merhametin, affın, lütfun ve inayetinle yardım eyle. Allah'ım bu büyük eseri memleketimiz, milletimiz, tüm insanlık için hayırlı ve mübarek eyle.” diye dua etti.

Hz. Peygamberin “İki nimet vardır ki insanların çoğu, onların kıymetini bilmezler. Biri boş zaman, diğeri ise sıhhattir.” buyurduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu:

“Allah’ım bizleri zamanını iyi değerlendirenlerden ve sıhhatine dikkat edenlerden eyle. Allah'ım sağlığımıza, sıhhatinize zarar veren her türlü zararlı maddelerden, kötü alışkanlıklardan bizleri, çocuklarımızı, gençlerimizi uzak eyle Allah'ım. Allah’ım bu eserin projesinden tamamlanmasına kadar emeği geçen tüm işçilerimize, mühendislerimize, idarecilerimize ve yöneticilerimize merhamet eyle, onlara yardım eyle ve bütün geçmişlerinin ruhlarını şad eyle. Allah'ım birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle, aramıza fitne sokmak isteyen fitnecilere fırsat verme. Allah'ım kardeşliğimizi daim eyle.”

Başkan Erbaş’ın duasının ardından kurdele kesimine geçildi.

Kurdele kesiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile beraber hasteneyi gezerek incelemelerde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan