Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye geneli Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kursları arasında düzenlenen "Hafızlık Yarışması Türkiye Finali", kovid-19 tedbirleri kapsamında 16-17 Mart tarihlerinde Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından çevrimiçi yapıldı. 

Gaziantep Valisi Davut Gül, yarışma sonucunda Türkiye birincisi olan İshak Mermer ile Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması kız öğrenciler kategorisi bölge birincisi Nurgül Baytar ve erkek öğrenciler kategorisi bölge ikincisi Ahmet Arda Gökkaya ile bir araya geldi.

Vali Gül, yarışmalarda dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, hocaları başta olmak üzere ailelerine, öğrencilere ve destek olan herkese teşekkür etti.

Lise 1. sınıfta eğitim gören ve 8 aylık bir süreçte hafızlığını tamamladığını belirten Hafızlık Yarışması Türkiye birincisi İshak Mermer, “Allah üstümde emeği olan tüm hocalarımdan razı olsun.  Anne ve babama da şükranları sunuyorum.” diyerek bundan sonraki hedefinin uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu ifade etti.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması kız öğrenciler kategorisi bölge birincisi Oğuzeli Müftülüğü Bölge Yatılı Kur’an Kursu öğrencisi Nurgül Baytar ise üzerinde emeği olan herkese teşekkür ederek, başarısını devam ettirmek için daha çok çalışacağını söyledi.

İmam Hatip Ortaokulu 2. sınıf öğrencisi ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması erkekler kategorisi bölge ikincisi Ahmet Arda Gökkaya da kendisine destek veren ve üzerinde emeği olan hocaları başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ile ilçe müftüleri ve öğrenci velilerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Vali Davut Gül dereceye giren öğrencilere hediye takdiminde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan