Gaziantep Valisi Davut Gül, "Peygamberimiz ve Çocuk" temasıyla kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören miniklerle bir araya geldi.

4-6 yaş grubunda eğitim gören miniklerle bir araya gelen Vali Gül, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Vali Gül’e Kur’an kursu ziyaretlerinde İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar da eşlik etti.

Mevlid-i Nebi ziyaretleri

Gaziantep İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mevlid-i Nebi Haftası’nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar başkanlığında yapılan ziyarette İl Müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri de yer aldı.

Mevlid-i Nebi Konferansı

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Gaziantep Müftülüğü Mevlid-i Nebi Konferansı düzenledi.

Şahinbey Kongre Ve Sanat Merkezi’nde pandemi tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen konferans salalarla başladı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Konferansın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "Resulullah Efendimiz, 'Kişi sevdiği ile beraberdir, sen de sevdiğinle beraber olacaksın' buyurdu. O'nu anmak için toplandık burada, O'nu anarken anlamak istedik, O'nu anlarken yaşamak istedik. Yaşamımızı daha anlaşılır kılmak istedik" dedi.

Konferansını sunmak üzere kürsüye davet edilen Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ise konuşmasında şunları kaydetti:

"Her peygamberin ayırıcı bir vasfı vardır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin ayırıcı vasfı 'Habibullah' oluşudur. Zira bu vasıf, kelime yapısından kaynaklanan özelliğiyle özünde 'iki yönlü' sevgiyi aynı anda barındırmaktadır. Buna göre, Hz. Muhammed (s.a.s.) hem Allah’ın en çok sevdiği peygamber hem de Allah’ı en çok seven kuldur. Çünkü 'Habib', kelime yapısı itibarıyla bu iki manayı da birlikte taşıyan bir özelliğe sahiptir. Denilebilir ki dünyaya yetim olarak gelen Peygamberimiz (s.a.s.), Allah Teâlâ tarafından sahiplenilmiş, koruma altına alınmış, sevilmiş ve etrafına da sevdirilmiştir.

Çocuklara karşı gösterilen sevgi için çocuk psikolojisi uzmanları 'büyüme vitamini' nitelemesinde bulunmaktadırlar. Çünkü yapılan araştırmalar ve incelemeler, çocuk için sağlanan her türlü fiziksel ortamın, hiçbir zaman içtenlikle gösterilen sevginin yerini tutmadığını ortaya koymaktadır. Kısaca değindiğimiz bilimsel gerçekler ışığında, Hz. Peygamberin (s.a.s.) çocuklara karşı çeşitli vesilelerle gösterdiği sevginin, çocuklarla iletişim ve eğitim adına ne denli önem taşıdığı ve onlar açısından da ne kadar değerli olduğu ortaya çıkmaktadır.

Aşağıda farklı başlıklar altında sunacağımız örnekler, bir babanın, bir dedenin, bir yetişkinin en tabii ve en yalın şekliyle etrafındaki çocuklara sunabileceği sevgi ifadeleridir:

Çocukları öpmek, başlarını-yanaklarını okşamak, çocukları bağrına basmak-kucaklamak, çocuklara dua etmek, çocukları omuzuna almak, çocukları göğsünde uyutmak, çocuklarla şakalaşmak."

Konferansın ardından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Gaziantep Müftülüğü koordinesinde 4-6 yaş Kur'an kurslarında düzenlenen yarışma kapsamında ödül almaya hak kazanan öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Cami ve Gençlik Buluşması

Öte yandan Gaziantep Müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında "Cami ve Gençlik Buluşması" düzenlendi.

Ökkeş Eruslu Camii'nde düzenlenen program, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar'ın selamlama konuşması ile başladı.

Ardından Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay gençlere hitap etti.

İl ve ilçe gençlik koordinatörlerince tertip edilen programa İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, müftülük personeli, din görevlileri, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Program, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın Kur'an tilaveti ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan