Gaziantep İl Müftülüğü, Şehitkamil ve Şahinbey müftülüklerine bağlı 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler için "Yıl Sonu Kapanış Programı"  düzenlendi.

Yıl boyunca kurslarda eğitim gören minikler, Yıl Sonu Kapanış Programı’nda doyasıya eğlendi.

Programda miniklerin coşkusuna ortak olan Gaziantep Vali Yardımcısı Bülent Uygur, "Gaziantep 4-6 Yaş Kur'an kursları hususunda rekor kırıyor. Bu kurslarımızda 2 bine yakın öğrencimiz müfülüklerimiz bünyesinde 4-6 yaş Kur'an kurslarımızda eğitim aldılar. Velilerimiz bu kurslarımıza evlatlarını emanet ettiler. Bu kurslarımızda evlatlarımız sadece Kur’an’ı Kerimi öğrenmediler aynı zamanda oturup kalkmayı, milli ve manevi değerlerimizi de öğrendiler. Eğitim yılının sonunda bu salonda coşkulu ve heyecanlı bir kalabalıkla birlikteyiz. Çocuklarımızın geldiği noktaya yaptıkları güzel etkinlikler ile şahitlik ediyoruz. Bizler cami altında küçük mekanlarda buy eğitimleri alırken bugün çocuklarımıza yapılan yeni müsatakil 4-6 yaş Kur’an kurslarımızda bu eğitimleri vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kurslara evlatlarını gönderen velilerimize, eğitim veren öğreticilerimize, İl ve ilçe müftülüklerimize teşekkür ediyorum." dedi.

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "Çocuklarımıza değerlerimizi, Allah sevgisini, Peygamber aşkını, vatan, millet ve ezan sevgisini, saygıyı, doğruluğu ve güzellikleri öğretiyoruz. Her çocuk bir nimettir ve Yüce Rabbimizin bizlere emanetidir. Bizler de geleceğimiz, göz aydınlığımız olan yavrularımızın değerlerimizi öğrenecekleri mekanları, ortamları hazırlamak için büyük gayret içerisindeyiz." dedi. 

- "Kur'an kurslarının ne kadar önemli bir işleve sahip olduğunu bir kez daha görmüş olduk"

Müftü Hazırlar, "Bugün Şahinbey ve Şehitkamil Müftülüklerimize bağlı 4-6 Yaş Kur’an kurslarında öğrencilerimizin yıl sonu etkinliğini düzenliyoruz. Yavrularımızın gösterilerini,etkinliklerini izleyip şiirlerini, sunumlarını dinleyince bu yaş grubu Kur'an kurslarının ne kadar önemli bir işleve sahip olduğunu bir kez daha görmüş olduk. 4-6 Yaş Kur’an kursları konusunda Gaziantep ilimizde çok güzel gelişmelerin olduğunu, müstakil 5 ila 10 sınıf arasında değişen sosyal donatı, eğitim ve oyun  alanları ile de planlanan Kurslarımızın sayısının günden güne arttı. Büyük emek sarf ederek 'Yılsonu Etkinlik Programı’nı  icra eden öğrencilerimize, onları hazırlayan değerli hocalarımıza, her iki ilçe müftümüze ve ekibine, katkıları sebebiyle Büyükşehir Belediyemize, programda görev alan hocalarımıza, tüm öğrenci ve velilerimize  kalbi şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan