Gaziantep İl Müftülüğü koordinesinde Şehitkâmil İlçesi 15 Temmuz Mahallesi'nde yaptırılacak olan cami ve Diyanet Anaokulu için Gaziantep Valiliğinde protokol töreni düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen törene Vali Davut Gül’ün yanı sıra İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İlçe Müftüsü Feyyaz İdin ile hayırsever Beyhan Uslu ile ailesi katıldı.

Törende konuşan Vali Gül, hayırsever Uslu ailesine teşekkür ederek yapılan her hayrın bir ihtiyacı giderdiğini söyledi.  

Yapılan hiçbir hayrın diğerinin alternatifi olmadığını belirten Gül, “Uslu ailesinin her bir ferdine ve bu hayrın yapılmasında gerekli imkânları sağlayan herkese ayrı yarı teşekkür ediyorum. Uslu ailesini tanıyoruz ve iki seneden fazla görev yaptığım Gaziantep’te yapılan her hayır işinde ön saflarda yer aldığını biliyoruz. Gerek fakir fukaraya yardım konusunda gerek sosyal sorumluk projelerinde yer alma noktasında her zaman desteklerini hissettik. Bugün cami ve Diyanet Anaokulu olmak üzere iki tane farklı protokol imzalıyoruz. Yaptığımız hiçbir hayır işi, hiçbir yapı, hiçbir faaliyet diğerinin alternatifi değil. Önemli olan ihtiyaç. Hem cami hem de 4-6 yaş grubundaki çocuklarımızın gidebileceği anaokulu çok büyük ihtiyaçtı. Bunun için ailemize tekrar teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin.” dedi.

Gaziantep modeli ile hayırseverlerin bir taraftan aş ve iş üretirken diğer taraftan Gaziantep’e dair her konuda yer aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin şunları kaydetti:

“Hayırseverlerimiz bir taraftan iş, aş üretirken bir taraftan da şehrin çocuğuna, engellisine, yaşlısına, şehrin yaşamına dair her konuda yer alıyorlar. Sürekli veren el olmayı, verdiği zaman da nasıl büyüyebileceğini bizlere gösteriyorlar. Hepimiz aileye müteşekkiriz. En son bir Alzheimer Merkezi açtık.  Şehirde 5 bin alzheimer aile tespit ettik. Buradan da ailemize çok hayır dua geliyor. Bugün imzalayacağımız protokolle yapılacak cami ve Diyanet Anaokulu ise şehrin en güzide yerlerinden. Caminin yeri de çok güzel bir yer.  Biz de yanında 30 dönüm yeşil alan yapıyoruz. Cami, 4-6 yaş Kur’an kursu, önündeki yeşil doku ile gencin, çocuğun herkesin gelip yaşadığı, ibadet etmenin yanı sıra eğitimin de verileceği bir altyapı hazırlanıyor. Çok doğru bir iş. Allah sayılarını arttırsın.”

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ise 15 Temmuz Mahallesi’nin yeni kurulan ve gelişen bir mahalle olduğunu, bölgede böyle bir ihtiyacın bulunduğunu dile getirerek ihtiyacı karşılama noktasında duyarlılık gösteren hayırsever aileye teşekkür etti.

Babalarının vasiyetini yerine getirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren hayırsever Beyhan Uslu, “Bizler bu şehirde doğduk, bu şehirde büyüdük, bu şehirde yetiştik. Bu şehre olan borcumuzu bu şekilde ödemek istiyoruz. Babamız bize, ‘Paylaşarak büyüyeceksiniz, kazancınızı paylaşacaksınız, olanın olmayana her zaman borcu var.’ demişti. Biz de bunu, bu şehre bir borç biliyoruz. Borcumuzun daha çok olduğuna inanıyoruz. Vesile olanlardan Allah razı olsun. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından "İş Birliği Protokolü" taraflarca imzalanarak hayırsever aileye "Teşekkür Belgesi" takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan