Gaziantep’te hayırsever Eruslu ailesi tarafından yaptırılan Esma’ül Hüsna Camii’nin açılışı gerçekleştirildi.

Öte yandan yine hayırsverlerce yaptırılacak olan Mehmet Ali Eruslu Hafızlık Kur’an Kursu’nun da temeli atıldı.

Şahinbey İlçesi Geylani Mahallesi'nde koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen Açılış ve Temel Atma Töreni'nde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, hayırsever Ökkeş Eruslu’ya teşekkür ederek, Eruslu ailesinin Gaziantep’in manevi olarak imar edilmesi başta olmak her türlü hayır işinin içinde yer aldığını söyledi.  

Vali Gül, “Eruslu ailesine teşekkür ediyoruz, aile olarak hayır anlamında bir hassasiyetleri var. İki buçuk senedir Gaziantep’teyim, bu süre içerisinde her hayır işinin mutlaka ucundan tuttular.  Ökkeş Eruslu abimiz aynı zamanda Gaziantep’i Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti'nde. Orada da kendisinden çok istifade ediyoruz. Kimi zaman cami kimi zaman Kur’an Kursu yapılmasında kimi zaman da fakir fukaranın ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli katkıları oldu.  Adeta şehrin dertlerini kendisine dert edinen bir hayırseverimiz.  Allah sayılarını arttırsın. Gaziantep’te bu anlamda bir hayır iklimi var. Mahalleli hemşerilerimizi tebrik ediyorum, iyi bir işi sahiplenmek, kadrini kıymetini bilmek de çok önemli. Hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Esma’ül Hüsna Camii’nin geçtiğimiz Cuma günü (9 Nisan Cuma) itibarıyla ibadete açıldığını dile getirerek hemen yanı başında da Hafızlık Kur’an Kursu'nın yapılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise “Emeği geçen Hasan hocamız başta olmak üzere bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum. Eruslu ailesine özel teşekkür ediyorum. Hem iş hem aş üretiyorlar, hem de hayırseverlik örneği gösteriyorlar.” dedi.

Son olarak söz alan hayırsever iş insanı Ökkeş Eruslu, “Burası imam hatibi, Kur’an kursu, camisi, 4-6 yaş grubu Kur'an kursu ile de büyük bir kompleks olarak mahallemize hizmet verecek. Burada yetişen gençlik, Kur’an-ı Kerim’i anlar ve öğrenirse, kendi nefsinde yaşarsa inanın hem insanlığın hem de tüm İslam aleminin sigortası olacaktır.” ifadelerine yer verdi.  

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Esma’ül Hüsna Camii ibadete açılırken Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nun da temeli atıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan