Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan bölgelerde Kur'an-ı Kerim ve din eğitimini desteklemeye devam ediyor.

Bu kapsamda Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan Suriye’nin Kabbasin bölgesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde açılan Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan 64 öğrenci mezun oldu.

Hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Hz. Hamza Camii'nde düzenlenen programda hafızlığını ikmal eden 64 kız öğrenciye "Hafızlık Belgesi" takdim edildi.

Programa Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Diyanet İşleri Başkanlığı Suriye Genel Koordinatörü Abdulkadir Bekiroğlu, Kabbasin Yerel Meclis Başkanı Abdulkadir Şibli, bölgenin kanaat önderleri, kurum temsilcileri ve öğrencilerin aileleri ile bölge halkı katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Gaziantep Müftüsü Hüseyin Hazırlar, hafızlığın önemine işaret ederek şunları kaydetti:

"Hafızlık, Allah’ın insana lutfettiği en büyük nimetlerden birisidir. Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek gönlüne nakşeden hafız, dünyada en büyük şerefe nail olmuştur. Büyük bir özveri ve gayretle hafızlıklarını tamamlayarak Kur'an-ı Kerim'i hıfzeden yavrularımızı gönülden tebrik ediyorum. Bu yavrularımızı Kur’an’la buluşturan, onları yetiştiren Kur’an kursu hocalarımıza, hafızlarımızın anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Bölgenin zorlu şartlarında Kur’an ve din eğitimi hizmetlerini idame ettirme noktasında büyük bir azim ve gayret gösteren Müftümüzü ve personelimize, bu hizmetleri her daim destekleyen Yerel Meclis Başkanımıza ve hayır sahiplerine teşekkür ediyorum."

Program, hafızlığını tamamlayan öğrencilere "Hafızlık Belgesi" ile birlikte çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan