Gaziantep İl Müftülüğünce “Gençlik Hizmetleri İstişare Toplantısı” düzenlendi.

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Sünetci konuşmacı olarak katıldı.

Gençlik hizmetlerini yürüten din görevlilerine hitap eden Sünetci, "İl Müftümüz ile beraber yapımı devam eden 4-6 yaş Kur’an kursu ile Gençlik Merkezi gibi hizmet binalarını ziyaret ettik. Yapılan bu hizmet binalarında bize düşen; bu binaların içerisini fonksiyonel olarak doldurmaktır. Biz Resulullah’ın izinde, O’nun mirasını, davasını devam ettirme gayreti içerisinde olan insanlarız." dedi.

"Başkanlığımız bugün devlet kurumları arasında hizmet çeşitliliği en fazla olan kurumlardan biridir"

Gençlik hizmetlerinin önemine işaret eden Sünetci, "Biz gençliğe 20-30 yıl önceki bakış açımızla bakarsak boşluk bırakmış oluruz. Bu boşluğu birileri gelip doldurur. Bizim hizmet alanlarımız boşluk kabul etmiyor. Ülkemizin ve milletimizin geleceğinin teminatı olan gençlerimiz, boşluk oluştuğunda başkalarının ellerine kayacaktır. Başkanlığımız bugün devlet kurumları arasında hizmet çeşitliliği en fazla olan kurumlardan biridir. Yedisinden yetmişine varıncaya kadar hastanesinden cezaevine, huzur evinden sevgi evlerine, öğrenci yurtlarından gençlik merkezlerine, engelli hizmetlerinden bağımlılık hizmetlerine varıncaya kadar hemen hemen hizmet sunmadığımız, ulaşmak için gayret göstermediğimiz bir kesim yok.” diye konuştu.

“Gençlik bizden çok şey bekliyor”

“Bizim yolumuz Allah rızası yoludur” ifadelerine yer veren Sünetci, sözlerini şöyle tamamladı:

“Peygamberlerimiz de çok sıkıntılar yaşamıştır. Son Peygamber Hz. Muhammed'in (s.a.s.) çektiği sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Önemli olan sıkıntılar karşısında moral bozmamak, motivasyonu kaybetmemektir. Biz zorlukları fırsata çevirmesini becerebilmeliyiz. Önemli olan yaptığımız işin önünü ve sonunu düşünerek hareket etmemizdir. Kurulduğu günden bugüne kadar Başkanlığımız birlik ver beraberliğimizi temin etmede en temel unsurlardan biri olmuştur. Gençlik bizden çok şey bekliyor. Genç Ofis'i ziyaret ettik. Hepimizin oraya yapabileceği katkılar var. Bu hususta elimizden geleni yapmalı, gençlerimizi oraya yönlendirmeliyiz.”

Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar ise "Gidilecek yol çok. Her an yapmamız gereken vazifeler var. Genç Ofis'imizi bir günde 300 öğrenci ziyaret ediyor. Gençlerimizin bu tür mekanlara, bu tür ortamlara iştiyakı var. Bizim bu tür mekanların sayısını artırmamız lazım. Gençlerimizle ilgilenen hocalarımız kendi vakitlerinden fedakarlık yapıp bu hizmetleri yürüterek zora talip olmuşlardır." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan