Gaziantep İl Müftülüğü ev sahipliğinde, Suriye’de Fırat Kalkanı Harekâtı ile terörden arındırılan bölgelerde ve Gaziantep il sınırları içerisinde sunulan din ve eğitim hizmetlerinin istişare edilmesi amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Bayram Demirtaş,  Eğitim Uzmanı Semahat Özgenç, Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve söz konusu bölgelerde hizmet sunan din görevlileri katıldı. 

Toplantının ilk oturumunda, Suriyeli sığınmacılara sunulan din ve eğitim hizmetleri kapsamında, “İl İçi Hizmetleri” ve “Sınır Ötesi (Cerablus, El Bab, Kabbasin ve Bzaa) Din Hizmetleri” konularında sunumlar yapıldı. 

Suriyeli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Suriyeli kanaat önderlerinin de katıldığı ikinci oturumuda ise din ve eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi ve daha iyi seviyeye gelmesi için yapılacak çalışmalar ile projeler istişare edildi. 

Editör: Mehmet Çalışkan