Şehitkamil İlçe Müftülüğü, “Gençliğe Değer” projesi kapsamında gençlere yönelik sportif faaliyetler düzenliyor.

Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Şehzadeler Gençlik Merkezi'nde tekvando kursuna katılan öğrencilerle bir araya geldi.

"İslam'da Spor ve Müsabaka Ahlakı" konulu bir konuşma yapan İlçe Müftüsü İdin, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimize sahip bireyler olarak yetişmeleri için gayret gösteriyoruz.” dedi.

Müftü İdin, şunları kaydetti:

"Şehzadeler Gençlik Merkezimizde düzenlenen spor aktivitelerini çok anlamlı buluyorum. Burada gençlerimize sporun önemini ve gerekliliğini anlatma, onların fiziksel, psikolojik ve sosyal yönden gelişimlerinin yanı sıra özgüvenlerinin, sorumluluk bilinçlerinin gelişmelerine katkıda bulunma aynı zamanda paylaşma, yardımlaşma, zamanı doğru kullanma ve takım halinde hareket etme gibi konularda rehberlik edilmektedir. Gençlik Merkezimizde Din Hizmetleri Uzmanı Ahmet Süzer ve İmam Hatip Yunus İnan rehberliğinde satranç, masa tenisi, dart, eğitsel oyunlar, kitap okuma, değerler eğitimi, izcilik eğitimi gibi etkinliklerin yanında Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen antrenörlerin eğitmenliğinde tekvando, güreş, boks, fitness, pilates gibi spor aktiviteleri düzenlenmektedir. Yine gençlerimizin Gençlik Merkezimizde oluşturulan kütüphanemizde vakitlerini değerlendirmeleri bizleri ayrıca mutlu ediyor."

Program sonunda İlçe Müftüsü İdin, okul saatleri dışında Gençlik Merkezi'nde düzenlenen faaliyetlere katılan öğrencileri tebrik ederek hediye takdiminde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan