Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesinde 2020 -2021 akademik yılı sonunda eğitimini başarıyla tamamlayan 130 öğrenci için "Mezuniyet Töreni" düzenlendi.

Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törende lisans eğitimini tamamlayarak mezun olan gençlere hitap eden Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Gaziantep Üniversitesiyle olan diyaloglarını önemsediklerini ifade ederek öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu. 

"En büyük zenginlik okumaktır"

İlahiyat fakültelerinin, topluma salih dini bilgilerin ulaşması noktasında en stratejik konuma sahip eğitim kurumları olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Hazırlar, şunları kaydetti:

"Türkiye’de sahih dini bilginin topluma ulaşması noktasında 3 referans kurum vardır; ilahiyat fakülteleri, İmam hatipler yoluyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı. İlahiyat fakültelerinden aldığınız eğitim çok önemli. İster sınıfta ister kürsüde olun, hayatın neresinde olursanız olun siz bir muallim olarak topluma güzel örnek olmaya devam edeceksiniz. Mesleğiniz ne olursa olsun, topluma ve insanlığa hizmet etme gayesinden asla ödün vermeyin. Topluma yapacağınız en büyük iyilik, onlara rehberlik etmektir. Gözlerinizdeki ışıltı, azim ve kararlılık hep devam etsin. Öğrenmeye aç olun, yeniliğe daima talip olun."

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere diplomaları takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan