Gaziantep İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gaziantep Şubesince çadır kentte yaşam mücadelesi veren Suriyeli mülteciler için yardım başlatılan yardım kampanyası kapsamında hayırseverlerin emanetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

"Minik Eller Üşümesin" sloganıyla hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan ikinci yardım konvoyu ile çadır kente gönderilen beş yüz ton kömür, Gaziantep İl Müftüsü ve TDV Gaziantep Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Hazırlar başkanlığında ilçe müftüleri, din görevlileri ve TDV gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

El Bab Kabbasi’ndeki çadır kentte yardım faaliyetleri sonrası Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Müftü Hazırlar, "Bugün buraya gazi şehrin, ensar şehrin; iyiliksever gönlü infak duygusuyla dolu yardımsever insanımızın bizlere emanet edilen yardımlarını kardeşlerimize teslim etmek üzere geldik. Onların bu hayırseverliği buradaki yavrularımızın, kardeşlerimizin bu çetin kış şartlarını daha sıcak bir şekilde yaşamalarına bir nebze de olsa imkan veriyor." dedi.

"Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriliyor" 

Çadır kentlerdeki duruma dikkat çeken Hazırlar, "Gaziantep'ten arkadaşlarımızla, müftülerimiz, din görevlilerimizle beraber burada çadırları gezme imkanı bulduk. Burada kardeşlerimizin çok zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmeye çalıştıklarını gördük. Yine zor şartlar altında mescitlerini inşa ettiklerini buraları evleri kadar önemsediklerini, buradaki kardeşliklerini güçlendirmeye çalıştıklarını gördük. Bundan ziyadesiyle mutlu olduk." ifadelerini kullandı.

"Türkiye Diyanet Vakfı mazlumlara uzanan iyilik eli" 

Türkiye Diyanet Vakfının çalışmalarına da değinen Müftü Hazırlar, "Türkiye Diyanet Vakfı'nın hem burada hem dünyanın dört bir yanında insanımızın iyiliklerini ulaştırmak için ne kadar özveri ile çalıştığını, nasıl koşturduğunu bir kez daha burada gördük. Bundan ziyadesiyle mutluyuz." diye konuştu. 

"Necip milletimiz mazlumlara güven kaynağı" 

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "Cenab-ı Hak Mazlumlara karşı her daim güvenli bir liman olmuş olan bu aziz milleti, kadirşinas Anadolu insanını her daim aziz eylesin." diyerek yardım kampanyasına destek veren herkese teşekkür etti.

Yardım dağıtımına İl Müftü Yardımcısı Mehmet Arslaner, Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Suriye Bölge Koordinatörü Abdülkadir Bekiroğlu, Bölge Sorumlusu Mehmet Mert, Şahinbey ve Şehitkamil Müftülüğü din görevlilerinden bir grup, TDV Şube görevlileri ve yerel yetkililer katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan