Gaziantep Valiliği himayesinde "Muharrem İftarı" düzenlendi.

Erikçe Mutfak Sanatları Merkezi’nde düzenlenen iftarda konuşan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Kerbala’nın iyi okunması ve anlaşılması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

- Gün birlik ve beraberlik günüdür

"Muharrem ayı Peygamberimizin dilinde hürmete layık, değerli bir aydır. Muharrem ayı aynı zamanda insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen başta Hz. Hüseyin Efendimiz olmak üzere çoğu ehlibeytten 70 kişinin Kerbela’da şehit edildiği bir aydır. Bu vesileyle başta şehitlerin serdarı Hz. Hüseyin Efendimiz olmak üzere, o günden bugüne mukaddes değerler, hak ve hakikat uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyoruz. Kerbela tarihte yaşanmış, unutulup gidecek bir hadise değildir. Bir menkıbe olarak dinlenemez, sıradan bir kıssa gözüyle de bakılamaz. Kerbela hadisesi coğrafyamız, mezhebimiz, meşrebimiz, yurdumuz ne olursa olsun her müminin ortak acısı, ortak hüznüdür. Ehlibeyt sevgisi de bu ümmetin ortak sevgisidir. Kerbela hadisesinin bizlere vermiş olduğu dersleri hep beraber okumalıyız. O derslerin ilki; hakkın, hakikatin, doğruluğun, erdemin yanında yer almaya devam etmek ilkesidir. Bir diğeri de tefrikaya asla yol vermemektir. Gün, birlik ve beraberlik günüdür.”

Programa Vali Davut Gül’ün yanı sıra İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şubesi Onursal Başkanı Yılmaz Demirdelen, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş insanları, kanaat önderleri ve dedeler ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan