Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), soğuk kış şartlarında çocuklar donmasın diye Suriye için yardım seferberliği ilan etmişti.

Türkiye Diyanet Vakfının yaptığı iyilik çağrısına Gaziantep İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi "Minik Eller Üşümesin" sloganıyla başlattığı yardım kampanyasıyla destek verdi.

Kampanya kapsamında hayırseverlerin desteği ile hazırlanan acil kışlık ihtiyaç malzemeleri, Gaziantep İl Müftüsü ve TDV Gaziantep Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Hazırlar başkanlığında ilçe müftüleri, din görevlileri ve TDV gönüllüleri tarafından Cerablus'un Hallavi çadır kentindeki ailelere ulaştırıldı.

Çadır kentteki yardım faaliyetleri sonrası Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Müftü Hazırlar, "Necip milletimizin iyiliklerini yüklendik. TDV Gaziantep Şubesi olarak il ve ilçe müftülüklerimiz ve gönüllülerimizle çocuklar üşümesin, kardeşlerimiz üzülmesin diye seferber olduk. Suriye Cerablus bölgesinde korunaksız çadırlarda zor şartlarda yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz üşümesin diye emanetlerinizi acil olarak bölgeye ulaştırdık. Kampanya kapsamında ilk olarak 118 aileye soba, kömür, gıda ile hijyen paketi ulaştırdık. Katkıda bulunan hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan