Gaziantep İl Müftülüğünce sahih dini bilgi ve ahlaki değerler ışığında aileyi korumak, toplumda aile olma bilincini artırmak, ailede hak ve sorumluluklar açısından baba olmanın önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen "Baba Okulu" seminerlerinin ilki Gaziantep İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Uzman Psikolojik Danışman Mürşid Ekmel Aybek’in konuşmacı olarak katıldığı seminere Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri ile kursiyerler katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Ailenin güçlendirilmesi için Büyükşehir belediyemiz ile beraber ‘Aile Akademisi’ projesini başlattık. Bu projede 17 kurum bugün müftülüğümüzde olduğu gibi her kurum kendi alanında ailenin güçlendirilmesi için çalışma yapıyor. Evlilik öncesi ve sonrasında eşler ve çocuklar ile alakalı çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların önemli parçalarından biri de bugün başlayıp 4 hafta sürecek olan bu seminer. Nasıl çocuklarımıza eğitim veriyorsak annelere, babalara da eğitim vermeliyiz. İl müftümüze teşekkür ediyorum. Ailenin önemli bir parçası olan çocuklarımız için 24 adet 4-6 yaş Kur’an Kursu protokolü imzaladık. Sene sonuna kadar tamamlanmış olacaklar. 5 bin çocuğumuza tamamlanan kurslarda eğitim vermiş olacağız. Arsa ve yer hususunda destek veren bakanımıza, hayırseverlerimize, din görevlilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“Baba Okulu Seminerleri”nin başlatıldığını ifade eden İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ise “Valimizin öncülüğünde başlatılan bir ‘Aile Akademisi’ modeli var ki ülkemize model bir yaklaşım. Bunu güçlendirmek ve desteklemek için ‘Baba Okulu’ seminerlerini geleceğe taşımak istedik. Bu seminerlere başlarken yaptığım okumalarda Kur’an-ı Kerim’de baba ile oğul arasında diyaloglara çokça yer verilmiş. Mesela evladının elinden tutup yürüyen bir babadır Hz. İbrahim. Mesela evlatlarını toplayıp onlara vasiyetini ileten bir babadır Hz. Yakup. Hz İbrahim ki babası için ‘babam babam’ diye çırpınan bir evlattır. Aynı zamanda evladı için çırpınan bir babadır Hz. Nuh. Dolayısıyla bizim bu yönümüzü güçlendirmemiz gerektiğine dair Kur’an-ı Kerim’de birçok atıflarla karşılaşırız. İstedik ki bu yönü hem dini referanslar açısından hem de psikolojik modern ilimler açısından güçlendirelim ki ailemizi daha sağlam temeller üzerine oturtalım. Bu vesile ile bizleri kırmayarak seminerlerini gerçekleştirmek üzere misafirimiz olan Mürşid Ekmel Aybek hocama huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Seminerlerimiz her hafta farklı alanında uzman bir hocamızla 4 hafta boyunca her pazar olmak üzere devam edecek.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Psikolojik Danışman Mürşid Ekmel Aybek sunumunu gerçekleştirdi. 

Aileye dair önemli hususlara değinen Aybek’e program sonunda İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar tarafından hediye takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan