Hem Kur’an Öğreniyorlar Hem de Spor Yapıyorlar

Gaziantep müftülüğüne bağlı yaz Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklar, hem ruhen hem de bedenen rahatlama imkânı buluyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Kalkınma Bakanlığı iş birliğinde yürütülen, “Sosyal Destekleme Programı (SODES)” kapsamında hayata geçirilen gençlik merkezlerinde eğitim alan öğrenciler, bir yandan Kuran-ı kerim öğreniyor, bir yandan da çeşitli spor ve sosyal aktiviteleriyle keyifli vakit geçiriyor.

Bu kapsamda Ukkaşe Bin Mihsan Camii'nin alt katında kurulan “Şehzadeler Kültür ve Spor Merkezi”ne gelen binin üzerinde öğrenci, uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenen spor kurslarında yeteneklerini geliştiriyor.

Ayrıca merkez içerisinde bir de etüt salonu bulunuyor. Etüt salonunda öğrenciler bol bol kitap okuma imkânı buluyor.

Diyanet Haber’e konuşan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, camilerin toplumun en temel kurumları arasında bulunduğunu, aynı zamanda ilim ve irfan yuvaları olduğunu söyledi. Camilerin, ibadet yeri olmasının yanı sıra sosyal ve kültürel aktivitelerin de merkezi haline gelmesi gerektiğine işaret eden Çelik, "Peygamberimiz, Mescid-i Nebevi'yi, ibadet, ilim irfan hikmet yuvasının yanında sosyal ve kültürel aktiviteler için de kullanmış. Onun için camilerimizin yaşayan ve yaşatan camiler olması gerekiyordu." dedi.

Kurslara katılan öğrenciler de uygulamadan gayet memnun. 13 yaşında olan Sami Yıldırım, mutluluğunu şu sözlerle özetliyor:

"Hem Kuran-ı kerim öğrenmek hem de spor yapmak için geliyorum. Buraya 3 aydır devam ediyorum. Sporda çok farklı teknikler öğrendim. Yeteneklerimi keşfettim ve kendimi geliştirdim. Çok mutluyum, burayı herkese tavsiye ediyorum."

Kuran-ı kerim ve tekvando kursuna iki aydır devam eden Mümtaz Durmuş ise yaz dönemini bu şekilde değerlendirme imkânı bulduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan