Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, beraberindeki din görevlileri ile birlikte Türk Kızılay’a kan bağışında bulundu.

25 Aralık Kan Alma Birimi'nde kan bağışı öncesi açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Hazırlar, Türkiye'nin küresel salgınla karşı karşıya kaldığını ve önemli bir sürecin içinde bulunduğunu söyledi.

Salgınla mücadelede Türk Kızılay’ın önemli bir görev üstlendiğine dikkati çeken Hazırlar, "Kan stoklarının azalması nedeniyle Türk Kızılay’ın Türkiye'nin dört bir yanında bir çağrısı oldu. Biz de bu çağrıya Gaziantep'teki din görevlileri olarak icabet ediyoruz." dedi.

Salgın sürecinde kan bağışında bulunmanın, nice umutların yeşermesine vesile olabileceğini ifade eden Müftü Hazırlar, şunları kaydetti:

"Hasta kardeşlerimize kan bağışında bulunmak, candan cana sadakadır. Bir insanın iyiliğine ve sağlığına vesile olmak, inanıyoruz ki bir sadaka-i cariyedir ve hayırdır. Din görevlilerimizin bağışı akşam saatlerine kadar sürecek. Vatandaş ve kardeşlerimizi, gerek plazma gerekse kan bağışında bulunarak bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz. Dua ediyoruz ki nice sağlıklı günlere milletçe birlik ve beraberlik içerisinde erişiriz."

- Tedbirlere uymamak kul hakkıdır

Yeni tip koronavirüs kapsamında camilerde önemli tedbirlerin alındığı ve din görevlilerinin de bu mücadelede en ön saflarda yer aldığını hatırlatan Hazırlar, "Pandemi döneminde birey veya toplum olarak bize düşen, alınmış bütün kurallara uymaktır. Bu bir görev, aynı zamanda dini bir vecibedir. Dolayısıyla sağlık konusunda ilgili kurumların almış olduğu kararlara uyma noktasında ihmalimizin bir kul hakkı olduğunu asla unutmayalım. Temizliğimize, maskemize ve aramızdaki fiziki mesafeye olabildiğince dikkat edelim." diye konuştu.

- Topluma umut olmaya çalıştık

Camilerin salgın döneminde iki görev üstlendiğini kaydeden Dr. Hazırlar, "Bizler öncelikle din görevlilerimiz marifetiyle topluma umut olmaya çalıştık. Çünkü bu dönemde bizim en çok ihtiyacımız umuttu. İkincisi örnek olmaya çalıştık. Camilerimizdeki bütün kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü bütün kurallara riayet ettiler. Camimizdeki bu titizliğimize, sosyal ve ticari hayatta, çarşıda, sokakta ve evimizde dikkat etmemiz halinde bu salgından çok kolaylıkla kurtulacağımızı düşünüyorum. Camilerimiz bu konuda örnek oluşturdu. Dua ediyorum ki yeniden omuz omuza ve yan yana bir araya geldiğimiz, ibadetlerimizi eda edebildiğimiz o günlere yeniden kavuşuruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan