Gaziantep İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gaziantep Şubesi koordinesinde "Minik Eller Üşümesin" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan 7 tır gıda ve insani yardım malzemesi dualarla uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "Tarih boyunca mazlumun elinden tutmuş, mağdura kol kanat germiş bir milletiz. Tarih boyunca bu özelliğimizle var oluyoruz. Bugün Gaziantep'ten uzak diyarlardaki ama kardeşimiz olarak tarif ettiğimiz insanlara anlamlı bir hediye gönderiyoruz. Yardım tırlarımızda Afganistan'a 60 ton gıda ürünü, hemen yanı başımızdaki Suriyeli kardeşlerimize de kömür başta olmak üzere gıda, temizlik ve soba yüklü 7 tır yardım malzemesi gönderiyoruz. Kardeşlerimize yardımda bulunmak, yardım taleplerine cevap verebilmek bir mümin olarak sorumluluğumuzdur." dedi.

- Bu kampanya necip milletimizin kardeşlerine selamıdır

İl Müftüsü Hazırlar, şöyle devam etti:

"Bize düşen bu güzellikleri ve iyilikleri yaşatmaktır. Gazi şehrimizin Ensar şehir olmak gibi bir özelliği var. İnanıyorum ki bu kampanya sadece bir yardım değil. Bu necip milletin kardeşlerine selamıdır. Bugün uğurladığımız kadar yardım malzemesini kısa bir sürede emanet olarak alıp geçen hafta Suriye'ye giderek teslim ettik. Yardım kampanyamız devam ediyor. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız Gaziantep Diyanet Vakfı aracılığıyla soğuk ile mücadele eden ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştırabilir. Bu yardımların yapılması için elinden gelen gayreti gösteren Gaziantepli hemşehrilerimize ve Türkiye'mizin her köşesinden destek veren kardeşlerimize teşekkür ediyorum." 

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hazırlar'ın yaptığı dua ile yardım tırları Suriye'ye doğru yola çıktı.

Törende Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri de hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan