Gaziantep İl Müftülüğü, Şahinbey İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Şahinbey Şubesi iş birliğinde ihtiyaç sahiplerine yönelik “İyilik Marketi” açıldı.

Şahinbey İlçesi Güneş Mahallesi'nde kurulan İyilik Marketi'nde, ihtiyaç sahibi aileler gıda ihtiyaçları başta olmak üzere bir çok temel ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabilecek.

İyilik Marketi'ni ziyaret eden Gaziantep Valisi Davut Gül, hayırseverlerin desteğiyle temin edilen malzemelerle ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatılacağını söyledi.

"Dünya hayatının iyilik yolcuğu olduğunu" belirten Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "İslam medeniyeti de hayır ve iyilik hareketlerini asırlardır yaşatan bir medeniyettir. Bu amaçla birçok vakıf kurmuştur. Milletimiz kurulan vakıflar aracılığıyla muhtaca, yoksula mazluma sığınak olmuştur. Bu vakıflardan bir tanesi de Türkiye Diyanet Vakfı'dır. İnsanımızın iyilik eli olan Türkiye Diyanet Vakfı çatısı altında yapacağımız bu çalışma ile iyiliği kendisine şiar edinmiş Gaziantep ilimizde mazluma ulaşmaya, muhtacın gönlüne dokunmaya çalışacağız." dedi.

İl Müftüsü Hazırlar, çalışmalara destek olan hayırseverlere, Şahinbey İlçe Müftülüğü ve TDV Şubesine, gönüllü olarak bu harekete katılan din görevlilerine teşekkür ederek, "Hayırseverlerimizin emanetlerini büyük bir titizlik ve güven içerisinde muhtaçlara ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız." ifadelerini kullandı.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen İyilik Marketi Açılış Töreni'ne Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ve TDV gönüllüleri ile din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan