Gaziantep İl Müftülüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde “Fidan Dikme Etkinliği” düzenlendi.

"Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller, Yeşil Antep" projesi kapsamında "Gaziantep İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

İl Gençlik Koordinatörlüğü görevlileri gençlerle birlikte fidan dikti.

Fidan dikme etkinliğine katılan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "Biz tabiatla kardeş, ağaçla, çiçekle, yeşille, toprakla dost bir milletiz. Ağaca, bitkiye, hayvanata değer veren, onların hukukuna saygı gösteren güzel bir geleneğe sahibiz. Son nefesinde ağaç dikmeye özendirilen, tabiatı korumayı hayırlı işlerden sayan bir medeniyetin ve kültürün mensubuyuz.” dedi.

"Müslüman bir ağaç diker ve o ağaçtan insan, hayvan veya kuş istifade ederse, bu kıyamet gününe kadar o kimse için sadaka olur." hadis-i şerifini hatırlatan İl Müftüsü Hazırlar, “Bizler her canlının kendi halince Allah'ı zikrettiğine inanan müminleriz. Tabiatı hoyratça yok etmek, sebepsiz yere ağaca, denize, toprağa zarar vermek Rabbimizin emanetini ihlal etmektir. Bunun için kadim değerlerimizle beraber genç kuşaklara özellikle tabiat sevgisini de aşılamak için gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Etkinliğe Gaziantep Vali Yardımcısı Bülent Uygun, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Ormanı İl Müdürü Mehmet Karayılan, siyasiler ve din görevlileri ile çok sayıda genç katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan