Gazintep Müftülüğü 15 Temmuz’un 2. Yıldönümünde “15 Temmuz Karanlık Geceden Aydınlık Sabaha” konulu konferans düzenledi.

Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı konfarans Kur’anı kerim tilavetiyle başladı.

Selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan İl Müftüsü Ahmet Çelik, “İhaneti unutmamak ve unutturmamak için bir araya geldik” dedi.

FETÖ hainlerinin kanlı darbe girişiminde bulunduğunu belirten Müftü Çelik, “Milletimiz, bu ülkeyi bölen saldırganlara karşı Çanakkale'de Dumlupınar'da ne cevap vermişse 15 Temmuz gecesinde de cevabı aynı şekilde vermiştir. Bu aziz milletin evlatları, 15 Temmuz gecesi adeta tarih yazmıştır. 15 Temmuz şehitlerimizi ve vatanı, milleti, devleti, bayrağı, mukaddesatı uğruna can veren bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Rabbim o acı günleri bizlere bir daha yaşatmasın. Birliğimiz ve dirliğimiz daim ve kaim olsun.” dedi.

Müftü Çelik’ten sonra Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Doğan, “15 Temmuz Karanlık Geceden Aydınlık Sabaha” konulu bir konferans verdi.

Doğan; 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin en karanlık gecesinin en aydınlık sabahına eriştiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti. “...cesarete karşı hayranlık duymak, esareti yüz kızartıcı bir durum olarak telakki etmek bizim geleneğimizdendir. Atalarımızdan toprakla birlikte devraldığımız devletimizi, istiklalimizi feda edemeyiz. Mücadele edecek savaşçılarımız hala mevcutken atalarımızdan toprakla birlikte devraldığımız devletimizi, istiklalimizi korumalıyız...”

Doç. Dr. Doğan; Dini istismar hareketleri karşısında Müslüman şahsiyetin tutum, davranış ve duruşu üzerinde değerlendirmelerde bulunarak dünya tarihinde eşine az rastlanır bir destanın yazıldığı 15 Temmuz gecesi aziz milletimizin ortaya koyduğu kahramanlıklara ilham veren “bir milleti millet yapan değerler” hakkında bilgiler verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan