Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülükleri bünyesinde 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur’an kurslarının sayısı her geçen gün artıyor.

Kur'an kurslarının inşaasına hayırseverler de destek veriyor.

Bu kapsamda Gaziantep Valiliği koordinesinde İl Müftülüğü, Şehitkâmil Belediyesi ve hayırseverler arasında "4-6 Yaş Kur’an Kursu Protokolü" imzalandı.

Protokol kapsamında Gaziantepli hayırsever bir aile, bir adet 4-6 yaş grubu Kur’an kursunun yapımını üstlendi.

Valilikte düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Davut Gül, 4-6 yaş Kur’an kurslarının okul öncesi eğitimde önemli bir işlevi yerine getirdiğine işaret ederek hayırseverlere teşekkür etti.

Vali Gül, “Hayırlı evlat babasından-annesinden sonra hayır yaparak onların isimlerini yaşatan, onların hayra girmesine vesile olan insandır. O açıdan ailemizi tebrik ediyorum, hayırlı işe vesile olan ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

4-6 yaş Kur'an kurslarının önemine dikkati çeken İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Yavrularımızı eğitimle buluşturmak, onlara bizi biz yapan değerleri kazandırmak,  Allah sevgisini, peygamber sevgisini öğretmek önemli bir görev. 4-6 yaş Kur’an kurslarımız bu işlevi görüyor. Aynı zamanda anaokulundaki çocuklarımızın almış olduğu temel eğitimlerle ilgili tüm yeterlilikleri de alarak tamamlıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Hayırsever aile ise babalarının hayalini gerçekleştirdiklerini dile getirerek vesile olanlara teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından taraflarca iş birliği protokolüne imzalar atıldı. 

Editör: Mehmet Çalışkan