Gaziantep’te, hayırsever iş insanı Ökkaş Eruslu tarafından Şahinbey ilçesinde yaptırılacak olan “Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu” için  "Protokol İmza Töreni" düzenlendi.

Gaziantep Valiliğinde koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen törene Vali Davut Gül ve İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın yanı sıra Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey İlçe Müftüsü Necati Şafak ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile hayırseverler Ökkaş Eruslu ve Kahraman Eruslu katıldı.

Törende konuşan Vali Gül, "Hayırseverimiz Ökkaş Eruslu hem hayır işlerine önderlik ediyor hem organizasyonlarda görev alıyor hem de kendisi maddi olarak katkıda bulunuyor. 70 kişilik hafızlık Kur’an kursunun İlimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise hayırsever iş insanı Eruslu’nun geçmişte de Gaziantep’e önemli eserler kazandırdığını hatırlatarak, hafızlık Kur’an kursunun da bunlardan bir tanesi olduğunu dile getirdi.

Ypılacak Kur’an kursu hakkında bilgi veren İl Müftüsü Hazırlar, "Hafızlık Kur’an kursu yapılacak yerin hemen yanında hem imam hatip hem de cami var. Kurs da bunların arasında olacak. Burada hafızlık yapan yavrularımız, imam hatibe gitme imkânı bulacak ve yanındaki camide de tatbikat yapma imkânına kavuşacak. Gaziantep üreten, gelişen bir şehir olmanın yanında paylaşan bir şehir. Kazandığını insana, eğitime, hayra yatırım olarak döndüren bir şehir." diye konuştu.

Kur'an kursunun masraflarını üstlenen hayırseverler Ökkaş Eruslu ile Kahraman Eruslu, "Cenab-ı Hakk kalan ömrümüzü geçen ömrümüzden daha hayırlı kılsın. Allah’ın rızasına uygun hayırlar yapmayı cümlemize nasip eylesin. Allah hayırlı uğurlu eylesin. Allah sayılarını artırsın." temennisinde bulundular.

Konuşmaların ardından Şahinbey İlçesi Kahvelipınar Mahallesi'nde inşa edilecek 70 kişi kapasiteli "Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu" için imzalar atıldı. 

İl Müftülüğünden yapılan açıklamada, Kur'an kursunun isminin "Ökkaş Eruslu Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu" olacağı bilgisine yer verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan