Gaziantep Nizip İlçe Müftülüğüne bağlı Şehit Recep Yılmaz Hafızlık Kız Kur’an Kursu öğretici ve öğrencileri, kazandıkları ödüllerle Milli Dayanışma Kampanyası'na destek oldular.

Koronavirüs salgınından etkilenen ailelere destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Diyanet personeline yaptığı; "Maaşını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" çağrısıyla destek olduğu yardım kampanyasına, bir destek de Nizip Şehit Recep Yılmaz Kız Hafızlık Kur’an Kursu'ndan geldi.

Salgından etkilenen ailelere destek olmak amacıyla, Nizip İlçe Müftülüğüne bağlı Şehit Recep Emre Yılmaz Hafızlık Kız Kur’an Kursu öğretici ve öğrencileri, Milli Dayanışma Kampanyası'na 20 bin Türk Lirası bağışta bulundu.

"Milli Dayanışma Kampanyası" kapsamında yapılan bağışa dair makbuz, İlçe Müftüsü Musa Çiftçi ve Kur'an Kursu Yöneticisi Hatice Atay tarafından Kaymakam Kemal Şahin’e teslim edildi.

Konu ile ilgili Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Kurs Yöneticisi Hatice Atay, şunları kaydetti.

"2017, 2018 ve 2019 yıllarında kursumuzdan mezun olup, 2020 Nisan-Mayıs aylarında hafızlık icazet merasimini yapmayı düşündüğümüz 41 hafız öğrencimiz bulunuyor. İcazet merasimini yapmayı düşündüğümüz öğrencilerimize hediye etmek için planladığımız 41 adet çeyrek altını, ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına bağışlayarak, Nizip Müftülüğü Şehit Recep Emre Yılmaz Kız Kur'an Kursu öğretici ve öğrencileri olarak biz de varız diyoruz. Kapanmayacak bir iyilik kapısını aralayarak yeryüzünde iyiliğin egemen olmasını cenabı Allah'tan diliyoruz. Bağışta bulunan görevlilerimizden, hafız öğrencilerimizden ve hayırseverlerden Allah razı olsun."

Editör: Mehmet Çalışkan