Gazientep İl Müftülüğü tarafından “2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası” münasebetiyle Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezinde, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın konuşmacı olarak katıldığı "Peygamberimiz ve Çocuk" konulu bir program düzenlendi.

İl protokolü, din görevlileri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen program, Salâ ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açış konuşmasını yapan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüzeyin Hazırlar, "O'nu anmak için toplandık, O'nu anarken anlamak istedik, O'nu anlarken yaşamak istedik, yaşamımızı daha anlaşılır kılmak istedik" diyerek, Peygamberimizin (s.a.s.) her yönüyle, her konuda, her zaman ve her yerde en güzel örnek olduğunu; asıl amacın O'nun muhabbetini bilgiye, marifete, tanımaya, tanışmaya, anlamaya ve yaşamaya dönüştürmek olduğunu vurguladı.

Çocukların Allah'ın insanlara en büyük ve en kıymetli emanetlerinden biri olduğuna dikkati çeken Hazırlar, "Bize düşen en önemli ödev, çocuklarımıza Rabbimizi tanıtarak, Resulünü sevdirerek, kitabını öğreterek bu emanete sahip çıkmaktır " ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yıl toplumun değerlerini yeniden inşa eden bir konuyla huzura çıktığını, özelde toplumumu, genelde tüm insanlığı Hz. Peygamberin (s.a.s.) çağlar üstü rahmet yüklü mesajları ile buluşturmaya gayret ettiğini, bu yıl da Mevlid-i Nebi Haftası teması olarak "Peygamberimiz ve Çocuk" konusunun gündeme taşındığını ifade eden İl Müftüsü Hazırlar, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ise her peygamberin ayırıcı bir vasfı olduğuna dikkati çekerek, Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin (s.a.s.) ayırıcı vasfının “Habîbullah” olduğunu, son Nebi Hz. Muhammed (s.a.s.)'in hem “Allah’ın en çok sevdiği peygamber” hem de “Allah’ı en çok seven kul" olduğunu ifade etti.

"Dünyaya yetim olarak gelen Peygamberimiz (s.a.s.), Allah Teâlâ tarafından sahiplenilmiş, koruma altına alınmış, sevilmiş ve etrafına da sevdirilmiştir." diyen Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, çocuklar için sevginin önemini açıklarken "Çocuklara karşı gösterilen sevgi için çocuk psikolojisi uzmanları 'büyüme vitamini' nitelemesinde bulunmaktadırlar. Çünkü yapılan araştırmalar ve incelemeler, çocuk için sağlanan her türlü fiziksel ortamın, hiçbir zaman içtenlikle gösterilen sevginin yerini tutmadığını ortaya koymaktadır." diyerek sevgi ile çocuklarımıza yaklaşmanın önemini vurguladı.

Peygamber’in (s.a.s.) çocuklara karşı çeşitli vesilelerle gösterdiği sevginin, çocuklarla iletişim ve eğitim adına ne denli önem taşıdığı ve onlar açısından da ne kadar değerli olduğuna örnekler vererek değinen Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Gaziantep İl Müftülüğünün organize ettiği ve Peygamber Efendimizin anıldığı bir programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kovid-19 salgını kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen parograma, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyüksehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer KalaylıI, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Müftüsü Feyyaz İdin, Şahinbey Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, kurum amirleri, Şehitkamil ve Şahinbey Müftülüğü din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Şehitkamil ve Şahinbey Müftülüğü 4-6 Yaş Kuran kursu öğrencileri arasında yapılan Hadis öğrenme etkinliklerinde dereceye giren öğrencilee hediye takdimiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan