Hac ibadetini yerine getirmek üzere Gaziantep’ten yola çıkan hacı adayları, Hacı Perihan Kıymık Camii önünden telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Programa Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, hacı adayları ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Vali Gül, “Hac yolculuğu için burada bulunan hacı adaylarımıza öncelikle Allah mübarek etsin diyorum. Bu sene gidemeyen hacı adaylarımıza da Rabbim gitmeyi nasip eylesin. Bu hizmetlerde emeği geçen hocalarımıza Müftülüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Hazırlar ise haccın çok özel ve kıymetli bir ibadet olduğunu ifade ederek, “Hacılara Duyuf-u Rahman ve Duyuf-u Nebi diyoruz. Rahmanın ve Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) misafirleri onlar. Bugün gidecek olan hacı adaylarımız arasında yıllardır hasretle bekleyenler var. İnşallah bugün buradan yola çıkan hacılarımız oraya hasret duyan gazi şehrimizin selamını ve muhabbetini götürecekler. Cenabıhak o mübarek beldenin özlemini ve muhabbetini kalbinizden çıkarmasın.” duasında bulundu.

İl Müftüsü Hazırlar, “Hac sadece bedenlerin değil kalplerin yolculuğudur. İç içe geçmiş bir yolculuktur. İnsanın kendi özüne kendi nefsine yaptığı bir yolculuktur. Orada tefekkür edecek, kulluğumuzu gözden geçireceğiz. Dünyanın dört bir yanından gelen kardeşlerimizle omuz omuza aynı safta durmanın güzelliğini yaşayacağız. İslam tarihine bir yolculuk yapacağız. Orada Hz. Adem’den Hz. Hatem’e peygamberlerin izleri var. Orada Resul-i Ekrem (s.a.s.) ile ashabının izleri var. Orada onları tanıma, anlama ve onlara karşı olan muhabbetimizi hatırlama imkanı bulacağımız bir yolculuk yapacağız. En önemlisi Rabbimizin rızasına bir yolculuk var. Rabbim bütün esrarı ve hikmeti ile dopdolu bir hac yapmayı hepimize nasip etsin.” şeklinde konuştu.

Müftü Hazırlar’ın yaptığı duanın ardından yakınları ile helalleşerek vedalaşan hacı adayları, kutsal topraklara uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan