Ailenin korunması, aile için iletişimin güçlendirilerek ailenin sürekliliğinin sağlanması noktasında önemli bir işlevi yerine getirecek olan Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin temeli atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Vali Davut Gül, Gaziantep’te ilk olacak merkezde, birçok derde deva bulunulacağını belirterek merkezin örnek teşkil edeceğini dile getirdi.

Merkezin yapımını üstlenen hayırsever iş insanı Asım Kökoğlu’na teşekkür eden Vali Gül, Kökoğlu ailesinin hayrının sadece merkez ile sınırlı kalmadığını ifade ederek, “İki buçuk senelik görev sürecimde kendisiyle çeşitli protokoller imzaladık. 32 derslikli bir okul,  Büyükşehir Belediyesi ile GASMEK,  Ahmet Ziylan amcayla beraber Kur’an Kursu’nun bir bloğunu yaptırıyor. Yine yakın zamanda yaklaşık 3 bin tonun üzerinde patates bağışında bulunarak fakir fukaraya yardım elini uzattı.  Geçen Ramazan Bayramı’nda uygulama koyduğumuz Zimem Defteri projesinin içerisinde yer aldı. Bir şehidimizin ailesinin ev ihtiyacını karşıladı. Kısaca hayırsever ailemiz hayata dair her alanda elini taşın altına koyuyor. Allah sayılarını arttırsın.  Arsa temini için Büyükşehir Belediye Başkanımıza, yine Şehitkâmil Belediye Başkanımıza, İl Müftümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki bu merkezde birçok derde deva bulunulacak, merkez örnek olacak ve sayıları artacak” dedi.

Diyanetin, Müftülüğün 7’den 70’e herkese hizmet verdiğini de sözlerine ekleyen Vali Gül, merkezin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, ailenin önemine değinerek “Tüm dünya ülkelerinin gözünün üstünde olduğu, kaybetmediğimiz çok önemli bir hazinemiz ve buna sahip çıkmak, geleceğe ulaştırmak açısından çok büyük bir sorumluluğumuz ve görevimiz olmakta. Bu anlamda bu binanın temel atmasını çok kıymetli buluyorum. Burada Sayın il müftümüzün de biraz önce anlattığı gibi çok önemli rehberlik hizmetleri, psikolojik danışmanlık, eğitim hizmetlerinin devam edeceği bir merkezimiz olacak. Asım Kökoğlu bu güzel hizmetin içerisinde eğitim alan her çocuğumuzdan, her gencimizden, her vatandaşımızdan çok büyük bir hayır ve dua alacak. Çok kıymetli bir hayır. O anlamda da teşekkür etmek istiyorum. Dini bir merkezimiz olacak ve rehberlik merkezi. Dinimizi yaşamak ve dinimizi yaşatmak açısından kıymetinin yanında gençlerimize, iman, ihsan, iyiliği anlatan, iyiliği veren bir eğitim merkezimiz olacak” şeklinde konuştu.

Zor bir dönemden geçildiğini belirterek ailenin önemini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  “Küreselleşme, dijitalleşme, göç, büyük aileden çekirdek aileye döndük, gittikçe bireyselleşiyoruz, bireysellik bizleri yalnızlaştırıyor, mutsuzlaştırıyor ve sorunlarımızı daha da büyütüyor. Oysa ailenin kuvvetli bir şekilde yoluna devam etmesi gerekiyor. Biz hemen hızlı bir şekilde burayla alakalı ne deniyorsa yapalım dedik. İmar bölümümüz buranın kamulaştırılması için çok uğraştı. Asım Kökoğlu bizim için bir deva. Belediyelerde, okullarda, eğitimde bize bir deva kendisi. Bizim için yeni bir Ahmet Ziylan. Verdikçe büyüyecek ve sadaka-i cariye olarak devam edecek. Bakıldığında biz nasıl bir medeniyetten geliyoruz bunu görmek lazım. Bin 400 yıl önce kız çocukları diri diri gömülürken kadını eşref-i mahlukat olarak gören, kadın ve erkeği birbirine tamamlayıcı olarak gören bir medeniyetten geliyoruz. Bizim dinimizde kadın ve erkek birbirinin rakibi değildir. Rabbim bir görev veriyor kim bunu yaparsa cennete girecek diyor cinsiyetçi bir bakış asla yok. İyi insan olmak üzerine bir rolümüz var ve bunun hakkını veren inşallah cennette buluşacak. diye konuştu.

Çok önemli bir güne şahitlik edildiğini belirten İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, ise  “Burası bir tarafta camimizin, bir tarafta müftülüğümüzün, bir tarafta 4- 6 yaş kursumuzun olduğu bir alan. Şimdi yanına bir güzellik daha katarak Aile ve Dini Rehberlik merkezini inşa edeceğiz. Tabi bu hayrın mimarı öncüsü, gönül insanı, hayır insanı, iyilik eri olan değerli hayırseverimize de baştan şükranlarımı arz ediyorum. Cenabı Hak hayrını ebedi kılsın diyorum. Anlamlı ve önemli bir yatırım dedim. Çünkü biz biliyoruz ki milletimizin tarih sahnesinde sürekli kılacak olan en önemli müessese; aile müessesi. Biz bu aile müessesini güçlü kılmak zorundayız. Korumak zorundayız. Dolayısıyla dünyadaki cennetimiz olan ailemizin o güzelliklerini muhafaza ederek geleceğe devam etmesi anlamında Diyanet işleri başkanımızın öncülüğünde başlatılan bir çalışma var. Malumunuz artık Diyanet işleri başkanlığının bünyesinde Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı var. Bu anlamda çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmaların bir yansıması olarak Aile ve Dini Rehberlik merkezimizin temelini atacağız. Ben burasıyla alakalı kısa bir bilgi vermek istiyorum. Bizler burada kütüphanesiyle çok amaçlı salonlarıyla derslikleriyle genç kızlarımıza hanımlarımıza, annemize, aileyi hayatta tutan değerler bağlamında eğitimler, kurslar, seminerler vererek aile hayatımıza katkıda bulunmak için gayret edeceğiz. İnşallah bu anlamda Aile ve Dini Rehberlik merkezimi bu işleviyle Gaziantep’e bir değer katacak. Konsepti, içeriyle ve yapısıyla Türkiye’de benzeri olmayan nadir, örnek bir Aile ve Dini Rehberlik Merkezi olacak” diye konuştu.

Hayırsever Asım Kökoğlu, kurulacak merkez ile yüzlerce, binlerce insanın yuvasının yıkılmaktan kurtulacağını, gençlerin kötü alışkanlıklardan alıkonulmasına vesile olacağını dile getirerek, Gaziantep’te ilk olan merkezin başka merkezlere de öncülük edeceğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından kesilen kurban ve dua eşliğinde  Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin temeline butonlara basılmak suretiyle ilk harç döküldü.

Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilecek arsa üzerine kurulacak merkez, 3 kattan oluşurken merkez içerisinde bir kütüphane, bir seminer salonu, 5 adet derslik bulunacak. Ayrıca psikolojik danışmanlık ve manevi danışmanlık hizmeti verilecek. İşleyişe geçtikten sonra merkez, haftanın her günü hem telefonla hem de yüz yüze görüşmelerle manevi ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan