Gaziantep İl Müftülüğünce sahih dini bilgi ve ahlaki değerler ışığında aileyi korumak, toplumda aile olma bilincini artırmak, ailede hak ve sorumluluklar açısından baba olmanın önemine dikkat çekmek amacıyla "Baba Okulu Seminerleri” düzenlenecek.

Seminerler hakkında Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "Aile hayatının huzurlu bir şekilde devamının sağlanması, ailenin her bir üyesinin ailede üstlenmesi gereken sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür. Bu bağlamda Kur'an ve sünnet temelinde aile olma bilinci kazandırmak, ailede baba olmanın önemine dikkat çekmek için bu tür seminerlerin düzenlenmesi büyük önem arz etmektedir. Başta baba olan din görevlilerimiz olmak üzere, diğer kamu kurumu çalışanlarını ve vatandaşlarımızı seminerlerimize bekliyoruz." dedi.

13 Şubat’ta başlayacak seminerler dört hafta boyunca devam edecek.

Alanında uzman eğitimcilerin katılacağı seminerler, Gaziantep İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Seminerler kapsamında; "İyi İnsandan İyi Babaya", "Mahremiyet Eğitiminde Baba", "Çocuğun Kişilik Gelişiminde Babanın Rolü",  "Kur'an'da Baba Örnekleri" ve "Baba Olarak Hz. Muhammed (s.a.s.)"  gibi konu başlıkları ele alınacak.

Editör: Mehmet Çalışkan