Gaziantep İl Müftülüğü ile Şahinbey, Şehitkamil Oğuzeli ve Nizip ilçe müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 134 öğrenci için ‘Hafızlık İcazet Merasimi’ düzenlendi.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen merasim, Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii Baş İmam Hatibi Ahmet Karalı’nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep'in din hizmeti anlamında bugününün dünden iyi, yarınının da bugünden daha iyi olacağını belirterek, “Hafızlarımızdan Allah razı olsun. Ailelerinden ve destek veren herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş ise "Tarihten günümüze kadar, peygamber mesleği diyerek, gönlündeki Kur’an aşkıyla onu öğretmeye çabalayan hocalarımızdan, bu çabayı boşa çıkarmayarak onu öğrenmeye talip olan öğrencilerimizden, bir mümin olarak hayatına geçirmeye çalışan ve başkalarının da Kur'an'la tanışması, buluşması için gayret gösteren herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Erbaş, “Herkes Kur'an-ı Kerim'den Kur'an'a hizmeti kadar istifade eder. Yani O'na ne kadar değer verirsek, Allah katında değerimiz o kadar artacaktır. Biz Kur'an-ı Kerim'e kalbimizi, aklımızı ne kadar açarsak, O, bizlere bereketini, hakikatini, şefaatini o kadar açacaktır." diye konuştu.

- Önemli olan Kur'an'ı satırlardan sadırlara geçirmektir

Hafızları ve hocalarını tebrik eden Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Hafızlık, Cenabıhakk'ın yeryüzünde bir insana peygamberlikten sonra verebileceği en büyük şereflerden biridir. Bu şeref insanın aklını, kalbini, sadrını canlı bir mushafa dönüştürür. Sizler, her biriniz hıfzınızı tamamladınız, hafız oldunuz ve birer canlı Kur'an'a dönüştünüz. Hafızanız Kur'an-ı Kerim'in kaydedildiği bir hafıza, kalbiniz de Cenabıhakk'ın vahyinin üzerine yazıldığı bir kalp oldu. Fakat Kur’an-ı Kerim'i okumak ve ezberlemek yetmez; anlamak, hayatımıza geçirmek gerekir. Ezberlediğiniz ayetlerin hayatınıza da yansıması gerekmekir. O halde önemli olan Kur’an’ı sıradan bir metin ezberler gibi ezberlemek değil Kur'an’ı yaşayışla Müslüman kimliği oluşturmak, her zerresi ilim, irfan, edeple donatılmış şahsiyetli bir kişi olmak, Kur'an'ı satırlardan sadırlara geçirmektir.”

- Kur'an-ı Kerim kurtuluş reçetemiz, hayat rehberimizdir

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ise şu ifadelere yer verdi:

"Yüce Rabbimiz alemlere rahmet Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) aracılığıyla insanlığa muhteşem bir kitap lütuf etti. Bu kitap bizlere yaratılışımızın gayesini, varoluşumuzun hikmetini öğretti. Bu kitap bizlere hayatın ancak iman ile anlam kazanacağını, insanın ancak kulluk ile yücelebileceğini öğretti. Bu yüzden bizler 14 asırdır bu kerim kitabı zihinlerimize, gönüllerimize nakşettik. Kur'an-ı Kerim’e sarsılmaz bir iman ile ve derin bir muhabbet ile bağlandık. Bu kerim kitap kurtuluş reçetemiz, hayat rehberimizdir. O Kur'an-ı Kerim ki hayatı bize anlamlı kılan, bugüne ve yarına dair ümidimizi diri tutan rehber bir kitaptı. O Kur'an'ı Kerim ki müminin hüznünü, sevincini, varoluşunu, yok oluşunu ibadete dönüştüren bir kulluk kitabıydı.

Gaziantep din hizmetine, eğitimine ve Kur’an-ı Kerim hizmetine gönül vermiş müstesna bir şehirdir. Dört ilçemizde hafızlığını tamamlayan ve belgelerini alan hafızlarımızın icazet merasimini gerçekleştirdik. Ama inşallah önümüzdeki yıl bu halkaya Araban ve İslahiye’yi de ekleyeceğiz. Böylelikle inşallah buradaki hafızlarımızın sayısı daha da artacak."

Konuşmaların ardından hafızlara hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan