Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" kapsamında Gaziantep İl Müftülüğüne atanan Dr. Hüseyin Hazırlar, düzenlenen törenin ardından görevine başladı.

İl Müftülüğünde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende, Gaziantep Müftülüğüne atanan Dr. Hüseyin Hazırlar, görevi Dr. Ramazan Yıldırım'dan devraldı.

İl Müftü Vekili Yıldırım; "Hüseyin Hazırlar hocamı tebrik ediyorum. Kendisinin rehberlik ve liderliğinde çok daha güzel faaliyet ve çalışmalarla Gazi şehrimize faydalı işler yapmayı Yüce Mevladan niyaz ediyorum." dedi.

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ise şunları kaydetti:

"Yüce Rabbimiz bu kutlu vazifemiz esnasında bizleri bir an olsun istikametten ayırmasın. Nusret ve inayetini üzerimizden eksik etmesin. Bizleri; kendi rızasına ulaştıracak amellere, Gaziantepli hemşehrilerimize faydalı olacak hayırlı hizmetlere muvaffak kılsın. Bu şerefli vazifeyi eda etmeye başladığım gün itibarıyla, muazzez dinine hizmet uğrunda halis niyetlerimizi hayırlı akıbetlerle neticelendirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.

Hedefimiz; insanları dünyada salaha, ahirette felaha ulaştırmayı amaçlayan dinimizin kuşatıcı ve rahmet dolu mesajlarını, toplumun her kesimine ulaştırmaktır. Din gönüllüleri olarak bizler, bu hayat yolculuğunda dinimizin güzelliklerini, Peygamberimizin yüce ahlakını tanıtmak adına sorumluluk bilinci içerisinde çalışmanın gayreti içerisinde olacağız.

Müjdeleyici, kolaylaştırıcı, bütünleştirici olmak, hikmetli bir dil kullanmak, hizmetimizin temel şiarı olacaktır. Bu ulvî görevi ifa ederken bir taraftan cami merkezli irşat hizmetlerinin gelişimini sağlamak, diğer taraftan cami dışında; gençler, engelliler, dezavantajlı gruplar gibi toplumsal hayatın tüm katmanlarına dokunmak için gayret göstereceğiz."

Gençlerin bir milletin geleceği, en büyük imkânı ve zenginliği olduğunu belirten Hazırlar; "Aziz milletimizin ve Ümmet-i Muhammed’in bekası için bütün din gönüllülerimizle gençlerimize değer vermeye, onlara kucak açmaya devam edeceğiz. Aile ve dini rehberlik bürolarımız aracılığı ile ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda dini, sosyal ve kültürel içerikli etkinlikler düzenleyerek, toplumsal farkındalık oluşturmaya özellikle dikkat edeceğiz." dedi.

Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; "Ya Rabbi; girdiğim yere doğruluk ve güzellikle girmeyi, oradan ayrılırken de aynı şekilde doğruluk ve güzellikle ayrılabilmeyi nasip eyle." duası ile sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Dr. Ramazan Yıldırım, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar’a cübbe ve sarığını giydirdi.

Program, Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin’in duası ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan