Gaziantep İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gaziantep Şubesi iş birliğinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında Suriye'nin El Bab şehrinde "İyilik Konutları" inşa ediliyor.

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, inşaatı devam eden İyilik Konutları'nda incelemelerde bulundu.

Gaziantep Müftülüğü ve ilçe müftülükleri ile TDV şubelerince düzenlenen kampanyalar kapsamında temin edilen yardımların dağıtımı için bölgeye gelen heyete başkanlık eden İl Müftüsü Hazırlar, "Bugün El Bab Ulu Camii'nde cuma namazını kardeşlerimizle birlikte eda ettik. Ardından Kabbasin bölgesine geçerek burada Gaziantep Müftülüğü ve ilçe müftülüklerimiz ile TDV şubeleri ve hayırseverlerin katkılarıyla temin edilen 5 yüz tona yakın kömürü ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırdık." dedi.

Umutları yeşertmek için gönüllere sevinç taşımalıyız

Müftü Hazırlar, "Bugün sevinçliyiz, mutluyuz. Zira kardeşlerimize ulaştırdığımız yardımlarla yavrularımızın, kardeşlerimizin gözlerinde sevinç ve umut ışıkları beliriyor. Bize düşen bu umudu yeşertmek, gönüllere sevinç taşımak ve bu yardımları artırarak devam ettirmektir." diye konuştu.

Gaziantepli hayırseverlerin "İyilik Konutları" inşa edilmesi noktasında talepte bulunduklarını belirten Hazırlar, şunları kaydetti:

"Gaziantep'teki hayırsever kardeşlerimizin bize vermiş olduğu emanetleri vardı. O emanetlerle 'İyilik Konutları' yapılması istenmişti. Bugün burada Gaziantep Müftülüğü ile ilçe müftülüklerimiz ve TDV şubelerimizle birlikte hayırsever halkımızın hayırları ile öncülük ettiği yüzden fazla konutun inşaatının devam ettiğini gördük.

"İyilik Konutları sıcak bir yuva olacak"

Burada çadırları gezdiğimizde çocukların çamurlar içerisinde soğuk havalarda çok zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmek zorunda kaldıklarını gördüğümüzde, İyilik Konutları'nın onlar için nasıl bir imkan olacağını anladık. Çünkü barınabilecekleri sıcak bir yuvaları olacak."

TDV gönüllere iyilik taşıyor

Türkiye Diyanet Vakfının dünyanın dört bir yanında mazlumların yüzünü güldürmeye devam ettiğini belirten Müftü Hazırlar, "Türkiye Diyanet Vakfımız bu bölgede ve dünyanın dört bir yanında mazlumların, mağdurların yüzünü güldürmeye, onların gönüllerine iyilik, sevinç taşımaya devam ediyor. Vakfımıza ve destek olan hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Ziyarette İl Müftü Yardımcısı Mehmet Arslaner, Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Suriye Bölge Koordinatörü Abdülkadir Bekiroğlu, Bölge Sorumlusu Mehmet Mert, Şahinbey ve Şehitkamil ilçe müftülükleri din görevlileri, TDV gönüllüleri ve yerel yöneticiler de hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan