2019 yılında Gaziantepli hayırsever iş insanı merhum Hacı Ahmet Ziylan tarafından yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla hizmete açılan Gaziantep Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezi Müdürlüğü ilk kursiyerleri eğitime başladı.

Hacı Ahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Merkezinde eğitimin başlaması dolayısıyla düzenlenen açılış programına Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Hacı Ahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Kerim Şükrü Ünlü, mülki ve idari amirler, eğitim görevlileri ile kursiyerler katıldı.

İstiklal Marşının okunması ve Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, İhtisas Merkezinin Gaziantep ve İslam coğrafyası için kazanımlarından bahsetti.

Vali Gül, merkezin Gaziantep’e kazandırılması için katkı sunan herkese teşekkür ederek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

İslam dininin sahih kaynaklardan öğrenilmesinin önemine değinen İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ise Türkiye genelinde sayıları az olan ihtisas merkezlerinden birinin Gaziantep’te olmasının büyük bir kazanım olduğunu dile getirdi.

Eğitim merkezinin bu yıl ilk kursiyerlerini kabul ederek eğitime başladığını hatırlatan İhtisas Merkezi Müdürü Kerim Şükrü Ünlü de İhtisas Merkezinin amacı, gayesi ve ihtisas eğitimi esnasında dikkat edilen temel ilkeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Programa katılan protokol üyelerine, katılımcı misafirlere ve eğitim merkezinin Gaziantep şehrine kazandırılması için emek sarf eden başta merhum Hacı Ahmet Ziylan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Ünlü, eğitime başlayan ilk kursiyerlere başarılar diledi.

Program, yapılan duanın ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan