Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kilis'in sınır komşusu Suriye Azez'de Malezyalı Şıryan El-Hayat kuruluşu tarafından yaptırılacak cami için temel atma töreni düzenledi.

Temel atma töreninin ardından bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapıldı.

Temel atma törenine ve sonrasında gerçekleştirilen yardım dağıtımına Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, TDV Suriye Koordinatörü Mahmut Temelli, Gaziantepli iş insanı Ökkeş Eruslu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Dualar eşliğinde başlayan temel atma töreninin ardından el-Mahabbe (sevgi) Kampı'nda yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere 200 adet gıda kolisi dağıtıldı.

İhtiyaç sahiplerine ulaştırılan her bir kolinin 6 kişilik ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak şekilde oluşturulduğu kaydedildi.

TDV Suriye Koordinatörü Mahmut Temelli, TDV'nin Suriye'nin kuzeyinde Ramazan yardımlarına devam edeceğini söyledi.

Temelli, "Bu yardımlar kapsamında bugün Azez'de Malezyalı bağışçıların desteğiyle yapımına başlanan caminin temel atma törenini düzenledik. Hemen sonrasında ise kamplarda 200 adet gıda kolisi dağıttık." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri savaş mağduru ailelere eğitimden barınmaya, gıdadan sağlık yardımına kadar geniş bir alanda insani yardım ulaştırıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan