Gaziantep Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile Gençlik Merkezi (TDV-KAGEM) Gaziantep Şubesi ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Fakültesi iş birliğinde hayata geçirilen "Adım Adım Kudüs Okumaları" projesi kapsamında "Dünden Bugüne Kudüs Davamız" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa tarihçi yazar Taha Kılınç konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Kudüs'ün sadece bir yerleşim yeri olmadığını belirterek aynı zamanda insanlığın köklü tarihine tanıklık eden, nice peygamberlerin aziz hatırasını taşıyan, Hz. Peygamber'in ve ilk Müslümanların namazlarını kılarak kendisine yöneldiği muhteşem bir şehir olduğunu söyledi.

Kudüs'ün bütün Müslümanların ortak değeri olduğunu vurgulayan Müftü Hazırlar, "Her birimizin zihninde, gönlünde oraya karşı duyulan ayrı bir özlem, sevgi ve muhabbet vardır. Dolayısıyla Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için İslam dünyasının öncelikle vahdeti tesis etmesi gerekir." dedi.

Program Taha Kılınç'ın konferansının ardından öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Programa Temel İslam Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kayacık, öğretim üyeleri, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, KAGEM personeli ve öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan