Gaziantep İl Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarında görev yapan yönetici ve öğreticilerine yönelik “Hafızlık Eğitimi Semineri” düzenlendi.

Hafızlık kurslarında görev yapan hafızlık öğreticilerinin mesleki formasyonlarına katkı sunmak ve hafızlık eğitimi hizmetlerinin kalitesini yükseltmek amacıyla gerçekleştirilen seminer, dört gün süreyle çevrimiçi olarak düzenlendi.

Çevrimiçi gerçekleştirilen seminere Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Akça, Psikolog Muhammed Arıkan ve Psikiyatrist Dr. Hasan Basri İzgi katıldı.

Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz “Öğretici Yeterlilikleri”, Prof. Dr. Ömer Faruk Akça “Ergenlik Dönemi ve Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu”, Psikolog Muhammed Arıkan “Ergenlik Dönemindeki Çocuklarla Etkili ve Doğru İletişim”, Psikiyatrist Dr. Hasan Basri İzgi “İlim Yolunda Beyin Sağlığı” başlıklı konuları ele aldılar.

Editör: Mehmet Çalışkan