Terörden arındırılan Fırat Kalkanı Bölgesi Cerablus'da, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilen Müftülük hizmet binası için "Açılış Töreni" düzenlendi.

Törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, yetkililer ve bölge halkı katıldı.

Açılış töreninde konuşan Gaziantep Valisi Gül, bölgede sahih dini bilginin yaygınlaştırılması ve din hizmetlerinin toplumun her kesimine  ulaştırılması noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının sunduğu katkıların yadsınamaz boyutta olduğunu belirtti.
 
Vali Gül, çalışmaları ve hizmetleri dolayısıyla Türkiye Diyanet Vakfına ve Gaziantep İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ise "Diyanet İşleri Başkanlığımız ve bir iyilik hareketi olarak Türkiye Diyanet Vakfımız, sunduğu hizmetlerle gerek yurt içinde gerekse yurt dışında, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize ulaşmak için büyük gayretler sarf ediyor. Gönüllerde dini ve manevi hayatın kuvvetlenmesine katkı sunuyor." diye konuştu.

Cerablus'ta Müftülük hizmet binası başta olmak üzere 4-6 yaş grubu Kur'an kursları, camiler ve benzeri birçok dini hizmet alanları inşa edildiğini ifade eden Müftü Hazırlar, "Gaziantep Müftülüğü olarak  Türkiye'deki Suriyeli kardeşlerimize olduğu gibi Suriye'deki kardeşlerimize de din hizmeti anlamında her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." dedi.

Tören yapılan duanın ardından sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan