Şahinbey'de yapılacak olan "Diyanet Gençlik Merkezi" için protokol imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "Gençlerimiz bizim geleceğimiz ve umudumuz. Bizi güçlü kılan en büyük imkanımız ve zenginliğimiz. Her bir gencimiz bizim için kıymetli ve değerli. Ayrıca her bir gencimize göstereceğimiz ilgi, destek ve rehberlik son derece kıymetli. Gaziantep Müftülüğü olarak cami ve Kur'an kursu hizmetlerimizin yanı sıra gençlerimize rehberlikte bulunacağımız, onları milli ve manevi değerlerle buluşturacağımız gençlik hizmetlerini de yürütmenin gayreti içerisindeyiz. Bugün gençlerimize yönelik hizmetleri koordine edeceğimiz, onlar için cazibe bir mekanı olacak Diyanet Gençlik Merkezi'nin protokolünü gerçekleştiriyoruz." dedi.

- Gençlere rehberlik etmek için gayret edeceğiz

Gençlik Merkezi hakkında bilgilendirmede bulunan İl Müftüsü Hazırlar, "Diyanet Gençlik Merkezimizin alt katında yaklaşık 10 bin kitabın olduğu bir kitap kafemiz olacak. Üst katlarında derslikler olacak. Kütüphane alanları ile ders çalışma alanları yer alacak. Kültürel ve sosyal faaliyetlerin icra edildiği bir mekan olarak gençlerimiz hafta içi, hafta sonu arzu ettikleri her vakit gelebilecek. Biz orada din gönüllüsü manevi rehberlerimiz vasıtasıyla onlara rehberlik yapmak için gayret edeceğiz. Göreve başladığımız günden itibaren en büyük hayalimiz bu hizmeti hayata geçirmekti. Hamdolsun Rabbim bizleri bu hayırlı hizmete muvaffak kıldı. Bu konsepti ve bu altyapısıyla ülkemizin en modern, en nezih Diyanet Gençlik Merkezi olacak inşallah." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol taraflarca imzalandı.

Bünyesinde kitap kafe, kütüphane, sınıflar, okuma salonu, çok amaçlı salon, kafeterya, sportif sosyal ve kültürel donatılar barındıracak olan Diyanet Gençlik Merkezi'nin, taşıdığı özellikler ve altyapı itibarıyla Gaziantep'in ilk, Türkiye'nin ise sayılı gençlik merkezlerinden biri olacağı kaydedildi.

Editör: Mehmet Çalışkan