Gaziantep’te eğitim seferberliğine destek sürüyor.  

Gaziantep Valiliği koordinesinde hayırseverler ve ilgili kurumlarla eğitim alanında çeşitli protokoller imzalanıyor.

Bu kapsamda hayırseverler Mehmet Bal ve Yunus Kaya tarafından yaptırılacak ve okul öncesi eğitime önemli katkı sunacak "4-6 Yaş Diyanet Anaokulu" için "Protokol İmza Töreni" düzenlendi.

Valilik ev sahipliğinde koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen imza törenine Vali Davut Gül’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Vali Yardımcısı Alper Çifçi, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, hayırseverler Mehmet Bal ve Yunus Kaya katıldı.

"Burada okuyan çocuklar gelecek nesillerin teminatı olacak"

Vali Davut Gül, törende yaptığı konuşmada, 4-6 yaşta fiziki anlamda eksikliklerin giderilmeye başlandığını dile getirerek, "Özellikle 4-6 yaşta bina anlamında eksikliklerimiz giderilmeye başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Şehitkamil Belediye Başkanımız, kaymakamlarımız hepsi üzerine düşeni yaparak bunun lojistiğini hazırlamaya başladılar. Hayırseverlerimiz de bir ucundan tutarak destek oldular. Hayırseverlerimiz Mehmet Bey ve Yunus beye teşekkür ediyorum. İnşallah burada okuyan çocuklar gelecek nesillerin teminatı olacak. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

En güzel yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunun altını çizen Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, "4-6 yaş anaokullarımızda öğrencilerimiz hem okul öncesi eğitim hem de dini eğitim alacaklar. Eğitime yapılan yatırım en güzel yatırımdır. Böylesi güzel bir hayır için değerli hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"4-6 yaşın yaygınlaştırılmasını istiyoruz"

4-6 Yaş Diyanet Anaokulu hakkında bilgi veren İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise şunları kaydetti:

"Çocuklarımız, yarınlarımız, geleceğimiz için, onların küçük yaşta eğitilmelerine imkan verebilmek için 4-6 Yaş Diyanet Anaokulu protokolü imzalıyoruz. 4-6 yaşın yaygınlaştırılmasını istiyoruz. 4-6 yaş anaokullarında, çocuklarımıza okul öncesinde verilmesi gereken eğitimi veriyoruz. Bu yavrularımıza Kur’an eğitimi yanında Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, değerler eğitimi dediğimiz paylaşma, yardımlaşma, doğruluk, dürüstlük gibi erdemleri anlatmak için gayret ediyoruz. 4-6 yaşlarda sınıflarımızın yanında çocuklarımıza yönelik oyun alanları var, aynı zamanda etkinlik alanı mevcut. Bu alanları yavrularımızın kendilerini ifade edebilecekleri, velilerin bir araya gelerek çocuk iletişimi, aile içi iletişim gibi konuları paylaşabileceleri mekanlara dönüştürüyoruz."

Hayırseverler Mehmet Bal ve Yunus Kaya, anaokulu yapımına vesile olanlara teşekkür ederek, "Buraya hayırlı bir iş için toplandık. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimi için böyle bir hayra girelim istedik. Vesile olanlardan Allah razı olsun." ifadelerini kullandılar.

Konuşmalar sonrasında Şehitkamil ilçesine yaptırılacak olan 4-6 yaş Kur'an kursu protokole imzalar atıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan