Gaziantep Valiliği koordinesinde İl Müftülüğü ile Şahinbey Kaymakamlığı ve Şahinbey Belediyesi arasında, Şahinbey ilçesinde bulunan 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Gaziantep Valiliğinde düzenlenen protokol imza törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu katıldı.

- Eğitimde fırsat eşitliği sağlanıyor

Protokol imza töreninde konuşan Vali Davut Gül, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, "Mili Eğitim'in ana sınıflarında bu konuda çalışmalar devam ediyor. Aynı zamanda Diyanet'in kendi kurslarında da 4-6 yaş grubuna ana sınıfı eğitimi veriliyor. Hem Milli Eğitim'de hem de Diyanet'teki temel sıkıntı, zorunlu eğitim olmadığı için özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının kitap ve malzeme ihtiyacını karşılama noktasında oluyor. Burada Şahinbey Belediyesi tüm ihtiyaçları karşılayarak, standartları düzgün olan, zenginle fakir arasındaki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıran bir çalışma yaptı. Bu konuda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na, vesile olan Kaymakamımıza, İl Müftümüze teşekkür ediyorum." dedi.

- Eğitime önemli katkılar yapılıyor

Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, bu tür çalışmalarla eğitimin daha da yukarılara taşınacağına işaret ederek, "Eğitimde fırsat eşitliğinin sunulması ve okul öncesi eğitimde oransal olarak eğitimin yukarıya taşınması için Şahinbey’in çok önemli katkıları olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- Çocukları milli ve manevi değerlerle buluşturmamız gerekiyor

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "Anlamlı bir protokole imza atıyoruz. Allah’ın en önemli ve en nadide emanetidir çocuklarımız. Dolayısıyla bu çocukları milli ve manevi değerlerle buluşturmamız gerekiyor. Onları geleceğe eğitimli bir şekilde hazırlamak önemli. Şahinbey Belediyemize bu hususu paylaştığımızda bizlere desteklerini esirgemedi.  4-6 yaş grubu için yapılan çalışmaları zenginleştirmek ve geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

- Küçük yaştaki eğitim çok önemli

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise okul öncesi eğitim için eğitim seti ve boyama seti dağıttıklarını belirterek, "Küçük yaştaki eğitim çok önemli. Şahinbey’in tüm okullarında 4-6 yaş okul öncesi eğitim gören çocuklarımıza 22 bin adet eğitim seti dağıttık. Şimdi de Diyanet İşleri Başkanlığımızdaki 4-6 yaş grubu çocuklarımız için boyama seti ve 'Tahin ile Pekmez' isimli kitapları temin ederek onlara ulaştıracağız. Şimdiden öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından taraflarca iş birliği protokolüne imzalar atıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan