Hayırsever Altunova ailesi tarafından Şehitkamil İlçesi Belkıs Mahallesi'nde inşa edilecek olan cami ve Kur'an Kursu için protokol imza töreni düzenlendi.

Valilik'te düzenlenen törene Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin ile hayırseverler İbrahim, Mustafa ve Müslüm Altunova katıldı.

Törende konuşan Vali Gül, "Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibi bütün süreci takip ediyor. Bundan birkaç yıl sonra şehrimizdeki önemli bir eksikliği ortadan kaldırmış olacak." dedi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, "4-6 yaş, çocuklarımızın hayatındaki en önemli dönem. Şahsiyetlerinin, kimliklerinin oluştuğu, iyiyi, doğruyu, güzeli öğrendikleri çağ. Dolayısıyla bu çağda verilen eğitim, çocuğun geleceğini şekillendiriyor. Bugün burada imzasını attığımız protokol ile hayırseverimiz beş sınıflık 4-6 yaş, yanında da caminin inşasını gerçekleştirecek. Böylece ilimizde yavrularımızın gitmek istediği bir mekan daha olacak." şeklinde konuştu.

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı da "Belkıs Mahallemiz her geçen gün büyüyen ve gelişen bir bölge. Hayırseverimiz tarafından buraya hem cami hem de 4-6 yaş Kur'an kursu yapılacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol taraflarca imzalandı.

Vali Davut Gül, hayırsever Altunova ailesine teşekkür belgesi takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan